Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  'Hullud päevad' kolis kinnisvaraturule

  Tallinnas Majaka tänaval asuva korteromandi Majaka 42 (üldpind 41,1 m2) enampakkumisele oli kogunenud kokku kümme era- ja juriidilist isikut, lõplik müügihind pani kohtutäitur Elin Vilippuse pead vangutama.
  Nimelt tõusis emotsionaalse suulise enampakkumise käigus halvas seisukorras oleva korteri hind 270 000 kroonilt ehk ruutmeetri hind 6569 krooni 370 000 kroonile, ruutmeetri hinnaks 9002 krooni.
  Adler Kinnisvara juhatuse liikme Kalle Köömnemägi sõnul on 370 000 krooni antud korteri eest makstuna kõrge hind, kuna omanik saab valdust teostama hakata alles viie kuu pärast.
  "Kriis on kinnisvaraturule küll mõjunud üldkokkuvõttes negatiivselt, kuid kriisist tulenevad lahutused, pankrotid ja muud ebameeldivad sündmused on tegelikkuses loonud olukorra, kus nõudlus on suurenenud väikeste, ühe- ja kahetoaliste korterite järele," sõnas Köömnemägi.
  Kahekordne hinnakasv tuli oktoobri keskel ka Domus Kinnisvara Pärnu maakleril Piret Rondol. Pärnus oli enampakkumisel 91 m2 siseviimistluseta korter väikealeviku uues majas. Büroo andmeil oli osalejaid tulnud nii Volga äärest, Soomest kui Eestist. Kohtutäituri keskmise suurusega kabinet oli rahvast täis, sest pea kõik osalejad olid tulnud kahekesi ja lisaks veel tõlgid. Ühed kliendid olid tulnud kindla veendumusega omandada korter alghinnaga, kuna aga esimene pakkumine oli paarkümmend tuhat krooni alghinnast kõrgem, siis jäi neil üle ainult põnevat oksjoni kõrvalt jälgida.
  "Kui välismaalased olid suhteliselt tasakaalukad oma pakkumistes, siis Eesti naised olid tublisti julgemad ja kahe kange naise ületrumpamise tulemusena tõusis korteri alghind üle kahe korra. 95 000 kr suurune alghind ületas lõpuks ägeda kauplemise tulemusena 200 000 kr piiri," kommenteeris büroo tegevjuht Raul Reino.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.