Rait Rebane • 9. detsember 2010 kell 19:11

Chevroni kulutused kasvavad 20 protsenti

Ühendriikide suuruselt teine naftakompanii Chevron, teatas, et järgmisel aastal kerkivad firma kulutused viiendiku võrra 26 miljardile dollarile. Peamine osa  rahast läheb uute ammutamispaikade otsimisele.

Prognooside kohaselt kasvavad suurema osa naftakompaniide kulutused, kuna toornaftaturg on taastunud ning kõikide ootuste kohaselt kasvab veelgi, kuna suurte arenguriikide energianõudlus näitab tugeval tõusu.

„Kõik jälgivad toornaftat ja selle hind läheb üles kuna Hiina ja India nõudlus suureneb tohutu kiirusega. Naftakompaniidel on ees head ajad.” teatas Reutersile Empiric Advisorsi analüütik Mark Coffelt, „Mind ei üllata, et kulutused kasvavad, pigem üllatab mind see, et need kasvavad nii vähe.”

Chevroni naftaväljade varud on langemas ning seetõttu otsib ettevõte uusi ammutamiskohti. Prognooside kohaselt kasvab Chevroni aastane toodang kuni 2014 aastani iga-aastaselt ühe protsendi ning järgnevalt 4 kuni 5 protsenti kui vedelgaasi projektid lähevad läbi.

„Algab periood, kus ettevõtte kogukulutused on kõrgemad kuna peame ette võtma uusi projekte, sealhulgas ka suur investeering meie vedelgaasi megaprojekti.” teatas Chevroni asepresident George Kirkland.

Täna on naftakompanii aktsiahind kerkinud 0,2 protsenti 86,31 dollarile.

Hetkel kuum