• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Chevroni kulutused kasvavad 20 protsenti

  Ühendriikide suuruselt teine naftakompanii Chevron, teatas, et järgmisel aastal kerkivad firma kulutused viiendiku võrra 26 miljardile dollarile. Peamine osa  rahast läheb uute ammutamispaikade otsimisele.

  Prognooside kohaselt kasvavad suurema osa naftakompaniide kulutused, kuna toornaftaturg on taastunud ning kõikide ootuste kohaselt kasvab veelgi, kuna suurte arenguriikide energianõudlus näitab tugeval tõusu.
  „Kõik jälgivad toornaftat ja selle hind läheb üles kuna Hiina ja India nõudlus suureneb tohutu kiirusega. Naftakompaniidel on ees head ajad.” teatas Reutersile Empiric Advisorsi analüütik Mark Coffelt, „Mind ei üllata, et kulutused kasvavad, pigem üllatab mind see, et need kasvavad nii vähe.”
  Chevroni naftaväljade varud on langemas ning seetõttu otsib ettevõte uusi ammutamiskohti. Prognooside kohaselt kasvab Chevroni aastane toodang kuni 2014 aastani iga-aastaselt ühe protsendi ning järgnevalt 4 kuni 5 protsenti kui vedelgaasi projektid lähevad läbi.
  „Algab periood, kus ettevõtte kogukulutused on kõrgemad kuna peame ette võtma uusi projekte, sealhulgas ka suur investeering meie vedelgaasi megaprojekti.” teatas Chevroni asepresident George Kirkland.
  Täna on naftakompanii aktsiahind kerkinud 0,2 protsenti 86,31 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.