Jaanus Rahumägi deklareeris Kreeta saarele viidud kabrioleti

Koit Brinkmann 10. jaanuar 2011, 00:00

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni 2010. aasta töö aruandest selgub, et komisjon arutas detsembrikuu istungil Äripäevas ilmunud artiklitest ajendatuna koos riigikogu liikme Jaanus Rahumägiga tema majanduslike huvide deklaratsioonis kajastatud andmeid.

Deklaratsioon täienes. Komisjon kontrollis ka deklaratsioonis esitatud andmete vastavust kinnistusregistri ja äriregistri andmetele. Kontrollimise tulemusena täpsustas Rahumägi oma deklaratsiooni, lisades sinna ühisomandis oleva ja abikaasa nimele registreeritud 1997. a sõiduauto Saabi, 5000kroonise nimiväärtusega osa omamise osaühingus Lucca Tennis ja lisas abikaasaga ühiselt deklareeritud maksustatava tulu suuruse. Komisjon kuulas Jaanus Rahumägi selgitusi ja jäi esitatud andmetega rahule.

Rein Ratas ei pidanud täiendusi tegema. Novembrikuu istungil käsitles komisjon ka 29. oktoobril 2010 Äripäeva artiklis "Rein Ratas varjab tulu" toodud informatsiooni.

Täiendava vestluse käigus riigikogu liikme Rein Ratasega selgus, et artiklis käsitletud keskkonnamõjude hindamisest saadud tulu oli ühekordse iseloomuga ja saadud sissetulek jäi 10 000 krooni piiresse, mis kajastub deklaratsioonipunktis 13 märgitud maksustatava tulu sees. Kuna tegemist pole regulaarse tuluga, asus komisjon seisukohale, et nende summade mittemärkimine täiendavalt on põhjendatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. December 2011, 17:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing