Elmar Sepp ja Ivo Parbus annavad aru

Koit Brinkmann 11. jaanuar 2011, 00:00

Süüdistusmaterjale on kokku kogutud 15 köidet, eeluurimisel kuulati üle 42 tunnistajat.

Kaitsjate taktika on üles ehitatud sellele, et abilinnapea Taavi Aasa nõunik Ivo Parbus ei olnudki avaliku teenistuse seaduse järgi ametnik, vaid hoopis abiteenistuja. Seetõttu ei saanud ta pistist võtta ning järelikult ei saanud ka talle seda anda.

Pärast süüdistuskokkuvõtte ettelugemist ning kõikide kohtualuste kinnitust, et nemad pole midagi ebaseaduslikku teinud, süvenes kohus süüdistusmaterjalidesse. Kohtunik Merle Partsi etteloetud Kortsu ja Parbuse meilivahetus kirjeldas värvikalt abilinnapea nõuniku positsiooni. "Vestlesin keskkonnaametiga, kui tekib viivitusi, anna teada," kirjutas Parbus Kortsule, kui viimane kurtis, et raielubade saamine on takerdunud. Korts kaebas ka siis, kui Vello Lõugas ei tahtnud liikluskorralduslubasid kooskõlastada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing