Merkel ja Sarkozy koondavad eurotsooni riigid

Katri Soe-Surén 04. veebruar 2011, 16:26

Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy soovivad järgmisel kuul kokku kutsuda eurotsooni riigid, et arutada üheskoos „konkurentsivõime pakti“, mis peaks aitama lõpetada võlakriisi.

Kindlat kuupäeva Merkel ja Sarkozy täna Brüsselis veel ei nimetanud. Korraline Euroopa Liidu liidrite tippkohtumine on 24-25. märtsil Brüsselis.

Ebaselgeks jäi, kas Saksamaa ja Prantsusmaa on jõudnud kokkuleppele kriisifondi suurendamises 440 miljardile eurole, nagu varem välja kuulutatud. „Saksamaa ja Prantsusmaa on kindlad, et 2011 saab aastaks, mil euro vastu tekib uus usaldus,“ ütles Merkel Sarkozyga ühisel pressikonverentsil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2011, 16:26
Otsi:

Ava täpsem otsing