Ensco omandab 7,3 miljardi eest konkurendi

Rait Rebane 07. veebruar 2011, 21:15

Toornafta ammutaja Ensco Plc nõustus täna ostma konkurendi Pride Internationali Inc. 7,3 miljardi dollari eest. Ettevõtete ühinemisel tekib maailma suuruselt teine avamerel puurija.

Täna avaldatud ostutehinguga saavad Pride’i aktsionärid iga aktsia eest 0,4778 Ensco aktsiat ja 15,6 dollarit. Kokku 41,6 dollari suurune ostupakkumine on 21 protsenti kõrgem kui eelmise reede sulgemishind.

Londonis baseeruv Ensco puurimistornid paiknevad peamiselt Mehhikos ja Indoneesias, kuid ülevõtmisega laieneb ettevõtte tegevuspiirkond Brasiiliasse ja Lääne Aafrikasse, mida loetakse kiiremini arenevateks avamere puurimispiirkondadeks. Ensco suurendab oma tegevust Brasiilias ühelt puurtornilt kümne puurtornini.

„Ensco on viimasel ajal üritanud suurendada oma turuosa Brasiilias, kuid siiani pole neil see õnnestunud, sellest vaatenurgast on ostutehing väga mõttekas,” teatas Bloombergile Global Hunter Securities’i analüütik Brian Uhmer, „peale selle suurendavad nad ka oma osakaalu Lääne Aafrikas, kus nad samuti pole siiani edukad olnud.”

Ensco aktsia on keskpäevaks kukkunud 4,54 protsendi võrra 51,92 dollarini, Pride’i aktsiahind on hüpanud 15,82 protsenti 39,83 dollarini.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2011, 21:15
Otsi:

Ava täpsem otsing