2. juuli 2011 kell 18:59

Eesti võitis hõbemedali, Soome edestas Eestit ainult ühe koha võrra naisekandmises

Soome meeskond võitis naisekandmise esikoha MM-võistlustel Soome Sonkajärvel

Soome paar Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen vallutasid esikoha eestlaste Alar Voogla ja Kristi Viltropi nina eest alla sekundilise vahega. Hõbemedal on ka hea saavutus, võivad eestlased ennast lohutada - parem ikka kui venelastele kaotada.

Võit tähendas soome paarile "tripla" ehk kolme järjestikuse võidu saamist. Soome võistluspaar oli esimene kodumaine paar, kes aastal 2009 suutis murda eestlaste pea kümme aastad kestnud võimutsemise sellel maailmamastaabis tähtsal spordialal, mis koguneb populaarsust juurde igal mandril.

Naisekandmise maailmavõistlused kogunesid Sonkajärvele üle 40 võistluspaari üheksast eri riigist. Ilm soosis üritust ning pealtvaatajaid oli tuhandetes. Spordialale kohta olympiamängudel pole siiski veel taotletud.

PS See uudis on kirjutatud veidi naljatades - nii nagu see spordiala ka on, aga faktid on õiged.

Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast

Hetkel kuum