Fed teeb intressidega 70 aasta rekordi

Fredy-Edwin Esse, California 11. juuli 2011, 11:16

Ameerika Ühendriikide Föderaalreserv võib hoida baasintressimäärasid rekordiliselt madalal järgmise aasta keskpaigani, mis oleks pikim periood pärast 1940ndaid.

Kolme protsendipunktiline tootluste vahe kolmekuulise ja 10aastase USA võlakirja vahel viitab, et majandus võib järgmise 12 kuuga kasvada vaid 1,1%, teatas Clevelandi Föderaalreserv.

See on rohkem kui poole vähem võrreldes keskpanga praeguse prognoosiga ning võib edasi lükata võimaliku intressimäärade kergitamise praeguselt 0-25 baaspunkti vahemikust, mida on säilitatud 2008. aasta detsembrist alates, kirjutab Bloomberg.

Aeglasem kasv tähendaks seda, et Fed tõenäoliselt ei tõsta intressimäärasid enne 2012. aasta juunit, mis oleks pikim staatiline periood pärast 1940ndaid, kus valitsus sunnib keskpanka ostma riigi võlakirju.

"Mitte keegi ei otsi erakordset tõusu," ütles OppenheimerFundsi võlakirja juht Krishna Memani Bloombergile. "Tõenäosus, et Fed tõstab laenamise hinda on oluliselt väiksem, kui kuus kuud tagasi. Tõenäoliselt on USA ja maailmamajanduse kasvuootused praegu reaalsemad."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2011, 11:16
Otsi:

Ava täpsem otsing