Rahumägide Kreeta-Saabil pole kehtivat ülevaatust. Tähtaeg 2009. a

Koit Brinkmann 18. juuli 2011, 00:00

Rahumägi naise nimel olev allakeeratava katusega punane Saab kannab edevat numbrimärki 007 ESC. Auto transporditi juba 2009. aastal Kreetale, kui Rahumäed suvel seal asuvas luksusvillas puhkasid. Sama aasta septembris lõppes aga masinal korralise ülevaatuse tähtaeg.

2010. aasta aprillis veetis Rahumägi koos naisega villas nädala. Juba jaanipäevast võttis tollane riigikogu kapo-komisjoni esimees rohkem kui kaheks kuuks aja maha ja nautis suve Vahemere saarel.

Puhkus sõbra firma villas. Villa omanik on Küprose offshore-firma Corringham Limited, mis on Rahumägi belglasest sõbra Eric Van de Wynkelele kuuluva OÜ Verheyen tütarfirma.

Pere kasutuses oleval Saabil aga kehtivat ülevaatust eelmisel aastal ei olnud ning ei ole ka praegu.

"Ma ei vasta ühelegi Äripäeva küsimusele ja ma ei suhtle teiega. Ma ei ole avaliku elu tegelane, ma olen eraisik. Ärge rohkem tülitage mind ja kustutage mälust minu telefoninumber ära," lõpetas Rahumägi kõne.

Maanteeameti kinnitusel tuleb Eestis registreeritud auto esitada ülevaatusele Eestis. "Liiklusseaduse nõuetest lähtuvalt peavad liikluses kasutatavad mootorsõidukid ja selle haagised olema läbinud tähtaegselt tehnonõuetele vastavuse kontrolli. Vastutuse sätetes on ette nähtud karistused nii tehnonõuetele vastavuse kontrolli mitteläbinud sõiduki juhtimise kui ka juhtima lubamise eest," selgitas maanteeameti pressiesindaja Timo Vijar.

Mullu sügisel avalikustas Äripäev, et tollane riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni esimees Rahumägi kasutab hüvesid, mida ta ei ole deklareerinud majanduslike huvide deklaratsioonis.

Artikkel pani sõnu muutma. Alguses Rahumägi eitas villas puhkamist, nähes aga temast seal tehtud fotosid, ütles, et villa kuulub tema perekonnale. Samuti väitis ta, et ei tea, kellele kuuluvat maasturit ta Kreetal kasutas ning ettevõttega Verheyen ei ole tal mingit seost.

Pärast Äripäevas ilmunud artiklit tunnistas Rahumägi, et Kreetal asuv villa kuulub tema sõbrale ja äripartnerile Van de Wynkelele.

Lisaks sellele, et Rahumägi kasutuses on olnud Verheyenile kuuluv villa ja maastur, on see ettevõte varjatult rahastanud ka Rahumägi valimiskampaaniat. 2007. aasta alguses tasus Verheyen Rahumägi eest viimase kampaaniakulusid 424 000 krooni ulatuses. Eesti seaduse kohaselt ei tohi firmad erakondi rahastada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing