Kuld juba kallim kui plaatina

Fredy-Edwin Esse, California 09. august 2011, 10:01

Kulla futuuride hind liigub üha kindlamalt 1800 dollari suunas, samal ajal kui aktsiaturgude langus aina süveneb ja mure maailmamajanduse pärast kasvab.

Detsembrikuu tellimuse kulla hind New Yorgis tõusis täna rekordilise 1774,80 dollarini untsist, vahendab Bloomberg. Viimaste päevade järsu kallinemise tulemusel on kulla hind taas ületamas plaatina oma. Viimati leidis selline asi aset 2008. aasta detsembris.

Ihaldatav väärismetall on sel aastal kallinenud juba 23% ning liigub 11nda järjestikuse tõusuaasta suunas, sest langevad aktsiaturud on pannud investorid otsima turvalisemaid investeeringuid.

"Turud on nüüd mures uue ülemaailmse majanduslanguse pärast," ütles Australia & New Zealand Banking Groupi analüütik Natalie Robertson Bloombergile. "S&P otsus alandada USA krediidireitingud on selle mure sütitanud ning sellele lisaks on turud keskendumas ka Euroopa probleemidele."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. August 2011, 15:11
Otsi:

Ava täpsem otsing