Sampo pensionifondid: paanitsemine toob kahju

Birjo Must 11. august 2011, 08:45

Viimastel päevadel me fondides märkimisväärseid muutusi teinud pole, kuna paanikaga kaasaminemine toob üldjuhul rohkem kahju kui kasu, rääkis Sampo pensionifondide fondijuht Märten Kress.

"Oleme juba mõnda aega seda meelt, et niinimetatud võlakriis ja sellega seonduv ei ole oma lõplikku lahendust veel saanud ning maailma majanduse kasv on jahenemas. Seetõttu on Sampo pensionifondides aktsiate osakaal terve aasta läbi olnud tavapärasest madalam,“ rääkis Kress.

Kressi kinnitusel on pensionifondide investeeringutes tehtud muudatusi pigem ettevaatavalt. Hiljutised, nädala-pooleteise taha jäävad, olulisemad muudatused portfellides olid fondijuhi sõnul aktsiaosakaalu täiendav vähendamine ning samuti kõrgema krediidiriskiga võlakirjade positsioonide vähendamine.

Viimaste päevade järskude börsiliikumiste valguses märkimisväärseid muutusi fondides teinud ei ole, kuna üldjuhul toob paanikaga kaasaminemine rohkem kahju kui kasu, nentis fondijuht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2011, 08:45
Otsi:

Ava täpsem otsing