• Jaga lugu:

  Enriko Aav: ettevõtjaid kandideerib maksuametisse tööle vähe

  Ettevõtjaid ja juhtimiskogemusega inimesi kandideerib vabadele töökohtadele suhteliselt vähe, ütles maksu- ja tolliameti peagi töölt lahkuv juht Enriko Aav.

  "Valime kandidaatidest parimad. Eelistame inimesi, kellel on erialased teadmised ja praktiline kogemus," vastas ta tänases online-intervjuus küsimusele, miks revidentideks ehk juhtimisotsuste maksupoole hindajateks võetakse ettevõtlustaustata inimesi.
  Aava ütlusel toetab revidentide tööleasumist ja arengut ameti koolitussüsteem. "Minu kogemus ütleb, et maksuaruandluse koostamisega tuleb arvepidaja toime sõltumata ettevõtte tegevusalast," lisas ta.
  Küsimusele, kas revidente otsitakse suure kaadrivoolavuse tõttu, vastas Aav, et viimase aja otsing on seotud käsil oleva järelevalve mahtude suurendamise programmiga. "Andekad noored kasutavad tihti maksu- ja tolliametit hüppelauana. Liiguvad edasi pärast 1-2 aasta pikkust teenistust. See aeg võiks olla pikem," lisas ta.
  Maksu- ja tolliameti juhi sõnul on viimastel aastatel lihtsate tööde osakaal ametis oluliselt vähenenud. "Jäänud on valdavalt sellised tööd, mis eeldavad järjest kõrgemat kompetentsi. Eesmärgiks ei ole maksta igale ametnikule keskmisest kõrgemat tasu. Eesmärk on, et iga konkreetse töö keerukus ja saadav tasu oleksid kooskõlas," märkis ta.
  "Teenindussaalides töötavaid inimesi kutsun üles pürgima keerukamate ja paremini tasustavate tööde poole," lisas Aav.
  Tema kinnitusel tasub töötajail arvestada, et kliendisuhtluse maht on viimastel aastatel liikunud teenindussaalidest e-keskkonda – 88% maksu- ja tolliameti klientidest suhtleb täna ametiga ainult e-kanalis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.