Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Algab aasta oodatuim ehitusmess

    Ülehomme lööb Eesti Näituste messikeskuses uksed valla pikisilmi oodatud ehitusmess, mis võõrustab külalisi juba 16. korda.

    11. kuni 14. aprillini muutub messihall ehitusvaldkonna spetsialistide töökaks sipelgapesaks. Tänavu keskendutakse innovaatiliste tehnoloogiate, erinevate ehituskonstruktsioonide, samuti masinate ja seadmete esitlemisele.
    “Osaleb 240 ettevõtet ja asutust. See on ka maksimaalne arv, kes mahub meie statsionaarsetesse hallidesse,” nendib projektijuht Epp Sultsmann. “Sisuliselt olid pinnad kuu enne messi välja müüdud ja oleme pidanud viimasel hetkel liituda soovijatele ka ära ütlema.”
    Osalejaid kümnest riigist. Tuntud-teatud ehitusmaterjalide tootjate kõrval on messil ka rohkelt uusi tulijaid, kes loodavad toodet tutvustada. “Geograafia üha laieneb, tänavu on koos Eestiga osalejaid kümnest riigist, see on ka viimaste aastate rekord,” sõnab Sultsmann.
    Koolituste ja seminaride osas tõstab Sultsmann esile eelkõige 13. aprillil toimuvat Puidupäeva, mis keskendub mereäärsete regioonide puitarhitektuuri eripära ja säilitamise temaatikale. Olulistena nimetab ta ka puitmajatootjate ekspordiplaane tutvustavat seminari, kus räägitakse puitehitistest üldiselt ja nendega seotud probleemidest. Samas annavad puitmajatootjad, kes teatavasti lõviosa toodangust ekspordivad, kohalikule tarbijale ülevaate valitsevatest trendides puitmajade ehituses.
    “Lisaks tõstaksin esile Aasta Katuse võitjate väljakuulutamise 12. aprillil ning spetsialistidele suunatud hoonete energiatõhususe seminarid, mis toimuvad 12. ja 13. aprillil,” lausub Sultsmann.
    Messil palju koolitusi ja seminare
    “Eesti ehitab 2012” teabe-, nõus­tamis- ja koolitusüritustel on Eesti Näituste messikeskuses tihe kava.
    Neljapäev, 12. aprillkell 12.00–14.00Konkursi Aasta Katus 2011 võitjate väljakuulutamineKorraldaja: Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite  LiitKoht: A2 seminariruum
    kell 13.00–16.00Seminar “Ehitusvaldkonnas antav kõrgharidus Tallinna Tehnikaülikoolis”Andrus Keevallik, Tallina Tehnikaülikooli rektorKorraldaja: Eesti Kütte- ja Ventilatsiooniinseneride ÜhendusKoht: A1 konverentsisaal
    kell 16.00–17.00Seminar energiatõhusa ehituse teemal “ Criteria for Future Development of “High-Performance” Buildings”Marlen Schurig, Fraunhofer Institute for Building Physics.Seminar peetakse inglise keelesKorraldaja: Tartu Teaduspark SAKoht: A1 konverentsisaal
    Reed, 13 aprill  Puidupäev ehitusmessilKorraldajad: Eesti Puitmajaliit,  FABBI, Ehitusala.eeKoht: A1 konverentsisaal11.00-12.30 Eesti – Euroopa neljas puitmajade eksportöör. Elari Kivisoo, Eesti Puitmajaliit11.10–11.50 Perspektiivid Põhjamaade linnaehituses. Argo Saul, Nordic Houses OÜ11.50–12.30 Puittoodete arengusuunad tootja vaatevinklist: aknad-uksed, trepid. Juhan Viise, Aru Grupp AS13.00–13.45 Puidu kestvust vähendavad tegurid. Kalle Pilt, FaBBi13.45–14.30 Mittepurustavad meetodid konstruktsioonide uurimisel. Kalle Pilt, FaBBi14.30–15.00 Vestlusring
    Kell 11.00–14.00Hals Trading AS seminarKorraldaja: Hals Trading ASKoht: A2 seminarisaal11.00–12.30 TYCO sprinklersüsteemid. Lektor TYCO Norway ASKell 12.30 - 14.00 VSH press RST, sprinkler, süsinikteras.Lektor: Hals Trading AS, Kusta Kaska
    Kell 11.00–12.30Seminar-kontaktüritus: “Energiatõhusad hooned Eestis ja Saksamaal, intelligentsed lahendused ”Korraldaja: Tartu Teaduspark SAKoht: B2 seminariruum, ettekanne inglise keeles.Madala energiatarbega hooned Eestis.  Lektor: Kalle Virkus, Tartu Regiooni EnergiaagentuurTartu Teaduspark ja Tartu Regiooni Energiaagentuur kui rahvusvahelise oskusteabe vahendajad. Lektor: Martin Kikas, Tartu Regiooni Energiaagentuur
    Laupäev, 14. aprillKell 11.00–12.30Seminar: “AEROC terviklahendus – madalad küttekulud mõistliku hinnaga”Margus Oja, Aeroc ASKorraldaja: Aeroc ASKoht: A1 konverentsisaal
    Messil kirju valik osalejaid
    “Eesti ehitab 2012” osalejate messipakkumised
    3 Selli OÜHoonete katmine termokahaneva kilega kas osaliselt või täielikult. Loob hoonesiseseid kaitseid, kasutatakse katuse vahetamisel, tolmu vastu ning ajutiste ehitiste püstitamisel.
    Aco Nordic OÜUued õli- ja rasvapüüdjad PEHD-st ja betoonist. Showerdrain uus generatsioon.
    Aeroc ASEnergiasäästlik ja tervislik kodu Aeroc toodetest.
    Aircom OÜProfessionaalsed imurid, uued survepesuri mudelid. Epple metallitööseadmed.
    Airvitamin Grupp OÜUFO soojuskiirgurite uudistooted. Standler form ventilaatorid ja õhupuhastid.
    Aru Grupp ASEnergiatõhusad aknad ja uksed.
    Arutech Parimad Aknad OÜPVC aknad, millel sertifikaat  ISO 9001 ja ISO 14001. Kaubamärgil CE.
    Awre OÜLaos olevatele tõstukitele kuni 12 kuud intressita makseaega.
    Baltic TK Group OÜUued tooted
    Bauer Veetehnika OÜAlates 2012. aastast pakume ka vee-, kütte- ja jahutussüsteemide püsiläbipesu teenust.
    Beam Baltic OÜUue põlvkonna kesktolmuimejad koju, kontorisse ja suurehitistesse.
    Bestair OÜPanasonic Aquarea T-CAP seeria õhk-vesi soojuspump.
    BIPA UABUus pakkuja teedeehituse ja hoolduse turul. Pikaajalised kogemused liiklusohutuse vallas. Lai valik liiklusohutuse meetmed.
    CATWEES OÜEG seeria generaatorid, transportöörid.
    Comfort AE ASRecair Smart.
    Comfort Heat UABC 511T termostaat. Kõige õhem termostaat (ainult 20 mm), mida saab paigaldada seinale. Kell-termostaat sisseehitatud õhuanduriga ja põranda piiri sensor tuleks valida termostaati programmeerides. Termostaat C 511T on juba eelprogrammeeritud tehases.
    Cursor OyTeenused ettevõtetele, mis kavandavad asukohta Kotka-Hamina piirkonda. Abistatakse ettevõtte loomisel ja äritegevuse arendamisel, rahastamise lahendustel, haridus- ja koolitustegevuses. Teenused on kättesaadavad kogu protsessi jooksul, alates rajatistest kuni personali värbamise ja edasise tegevuse arendamiseni.
    Danfoss ASPuutetundliku displeiga termostaat.
    Delve 2 OÜUus jaemüügi kauplus Tallinnas, laias valikus kruvisid ja muid kinnitusvahendeid.
    Domitrix OyPLATON SYSTEM ventileeritav põrand. Ideaalne lahendus niiskuse-, lõhna- või hallitusprobleemide puhul.
    Duschy ASUued dušikabiinid. Päikesepaneelid.
    EB THERM OÜPassiivmajade sertifikaadiga ventilatsiooniseadmed.
    EBS LtdUut montaaživaht “Eksperts”. Toode on nii professionaalseks kui ka mitteprofessionaalsetele kasutajatele.
    Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liit MTÜ14.03 kell 12.00 kuulutatakse välja konkurs Eesti Aasta Katus 2011 võitjad.
    Elektri Ekspert OÜUued valguslahendused interjööris.
    ELKO EP Virtual RF Lülitatav pesa.Muundur signaalile. Reguleeritav ajam LED ribadele.Lisarelee lüliti.
    Eluelement OÜDuraDeck matid autodele, veoautodele, samuti muudele ehitusmasinatele ning jalakäijatele ajutiste teede tegemiseks.
    Energiatehnika OÜUudsed näo- ja sõrmejäljetuvastamisega läbipääsu- ja tööajaarvestuse süsteemid.
    Epopõrand-R OÜDisain epopõrandakate.
    Eritex Invest OÜUued hea hinnaga väravaajamite komplektid.
    Espak AS ISORAST – passiiv- ja madalenergiamajade täislahendused; CALEX- hõõg-, halogeen-, säästu- ja LED pirnid Hollandist.
    Fere OÜElektriline vahtpolüstüreenist soojustusplaatide lõikur.
    Forma Media ASAjakirjanduse tellimine messihinnaga.
    Green Window OÜKülmakatkestusega aken, puit-alumiinium aken.
    Hals Interiors OÜDamixa uus segistite seeria. Wagner Ewr ja Bobrick, RST avalikesse pesuruumidesse. Broen Hädaabi dušid ja seadmed.
    HALS TRADING ASPressitav sprinklersüsteem, roostevaba pressteras, Multiseal lekkeummistid, REMS uudistooted.
    Hansa Maaler Viimistlustehnika OÜFassaadikrohvipump CURA3900 raadiojuhtimispuldiga; Titan uue Performance-seeria värviseadmed; Soojustusplaatide lõikeseade PFT Cutmaster.
    Hansadoor OÜ Disainuksed, liug- ja tiibväravad.
    Hansgrohe AGPuraVida, Metris, Talis, Focus ComfortZone segistid, Raindance Select, Croma showerpipe, Hansgrohe köögisegistid, Axor Starck Shower Collection.
    Henkel Balti OÜCeresit Visage innovaatilised disainilahendused fassaadidel, Ceresit EPOXY- uue põlvkonna plaatimissegud ja toonitavad vuugitäited, Ceresit CX seeria-kivistuvad mördid.
    Hörmann Eesti OÜKampaania garaažiustele, välisustele, ajamitele.
    Ideia OÜHeskins mittelibisevad teibid esimest korda Eestis ja antislip system-libedusetõrje märgadele plaatidele (5aastane garantii)
    InteliVENT OÜEnergiatagastusega lokaalsed ventilatsiooniseadmed inVENTer. Intelligentne tsentraalne väljatõmbesüsteem ALDES.
    IZODOM 2000 Polska Thermomaja -IZODOM 2000 Polska pakub uudisena BASF®-materialist õhuvahedega seinte välissoojustusplaate ja katuse soojustusplaate.
    Jäätmete Sorteerimiskeskus OÜEelsorteeritud jäätmete tasuta vastuvõtt.
    Kaeser KompressoridUued ehituskompressorite mudelid.
    Keimfarben GmbH +Co, KG Ecosil-ME, Soldalit-ME.
    Kliimaseade OÜUued Nibe soojuspumbad.
    KOLMEKS OySC-seeria tsentrifugaalpumbad integreeritud sagedusega ajamiga.
    KOLTSI KAMINAD OÜSoojustsalvestavate lõõride ja plaatide tutvustus. Uudsete  isolatsiooniplaatide tutvustus. Pelletikaminate tutvustus.
    Koma Ehitus ASTEMi pistikupesad, mis pakuvad uudset ruumisäästvat moodullahendust. Lahendus kombineeritud suurepärase disainiga.
    KonvilStendil töötav ventilatsiooni soojustagastuse süsteem PILPIT.
    Ksil Eesti OÜKSIL mänguväljakute varustus, mis on ühtlasi heaks kiidetud TÜV ekspertide poolt Euroopas kehtiva turvalisuse nõuete sertifikaadi EN 1176 alusel.
    Lavinton OÜSuuresilmalised fassaadipaneelid.
    LED House OÜParim valik LED valgusteid.
    Lincona PõrandakeskusEcowood komplektpakkumine: tammest põrand, uksed ja liistud on võimalik tellida ühesuguse viimistlusega. Viimistletud Saicos õlivahaga.
    Lokaator OÜUus bluetooth’iga toru- ja kaabliotsija RD8000. Saadaval ka õhukuivatid.
    Lossikivi OÜUued looduskivimaterjalid.
    Lotus TimberMadalenergia Ehitus OÜ innovaatilised energiatõhusad lahendused.
    Malthus Eesti OÜVersalift autosõiduk, Hinowa roomiktõstuk.
    Markato MK OÜTrimble esmaesitleb Eestis universaalset lasernivelliiri – Laser UL633.
    Marystyle OÜPika kasutusajaga tooteid: termopuust ja alutsink metallist aiad. Uutes värvides betoonist aiaplokid.
    Melker Baltik OÜYANMAR kompaktne valgusti avariitöödeks.
    MENDALI OÜSuitsuvabad kaminad CityFire, mis ei vaja korstent, painduvad kivid, katusekivid, fassaadikivid.
    Mexin Baltic OÜMessil tutvustatakse uusi mudeleid.
    Milord OÜMessisoodustus – 15%
    Moderator OÜBiomassiga (pellet, teravili, saepuru) kütmine.
    Monier OÜUued aluskatted. Hingavad katused.
    Movek Grupp OÜSuure võimsusega soojuspumbad. Gapsal 20–42 kW
    MT Grupp OÜUus toode: kasutusvalmis, pumbaga paigaldatav, märjalt lihvitav ja mineraalsete ainete baasil valmistatud viimistluspahtel MasterMas EcoLine Messi käigus presenteeritakse MasterMas pahtli paigaldust ASTECO pumbaga.
    MT Invest OÜAlumiiniumprofiilil liugaknad rõdudele ja suvemajadele. PVC passiivmaja aknad Uw 0,7 W/m2K
    Nongroto Baltic OÜMini-Cam uue põlvkonna kaamera.
    Norac UABKokkupandav vannituba: kvaliteetne, paindlik, tule-, helikindel, lihtne paigaldada.
    Nordium OÜViimistlusmaterjalid õige hinnaga otse tehase esindajalt.
    OndulineONDULINE bituumenitahvlid, turule tuleb uusim katusekattematerjal ONDUVILLA: lihtne paigaldada, ohutu, ökoloogiline.
    Pelletiküte ASVIESSMANN pelletikatlad – 30%. Soojatootmine alates 40 EUR/Mwh.
    Plastor ASIntelligentsed soojaveeboilerid Vizengo. Õhk-vesi soojuspumbad Alféa.
    Provendor OÜHeinox-Hormit kiire ja lihtne viis vanade korstnate renoveerimiseks; EuroStige kompaktsed, turvalised, vargakindlad ja fassaadi sulanduvad tulekahju varuväljapääsu redelid.
    Raidkivi OÜKaminasüdamikud, valmiskaminad, soojamüürid kaminasüdamikule, isolatsiooniplaat-kaltsiumsilikaat.
    Rake ASSuurpaneel THERMOBUCKLER.
    Ravak UABMittestandardsed lahendused seadistamis- ja laiendamisprofiilide abil.  Lükanduste mehhanism AntiBlock 10aastase garantiiga.
    Rehpol AS Energiasäästlikud aknad GENEO profiilsüsteemist Uw= 0,7 W/m2K , PVC profiilidest väljapoole avanevad skandinaavia tüüpi aknad.
    Reideni Plaat ASTermoPlokk Silver energiasäästliku maja välisseinade ehitamiseks.
    Roadservice OÜInglise ettevõtte Instarmac kanalisatsioonikaevu luukide, postide ja sillutuskivide paigaldussegude esitlemine.
    Rotho Blaas srlKinnitussüsteemid.
    Rotons SIASeptik 3000 l.
    Ruukki Products ASKatuseprofiil Adamante.
    S. Janzen Bygg & Maskin ABIsetõusev linnakraana CBR32+, valmistaja TEREX
    Saint- Gobain Ehitustooted Eesti ASIsover Ultimate: uus põlvkond tuuletõkkelahendustes. Isover energiasäästlik Multicomfort House. Isover Vario: auru- ja õhutihendusesüsteem. Isover FS30: krohvitav fassaadi isolatsioonimaterjal.
    SAKALA TÖÖSTUSAUTOMAATIKA ASINELS -tark kodu. NOARK-uued moodulautomaadid.Tasapindade kontroll.
    Sami ASUued AVANT laadurite mudelid.
    Sanistal OÜTaheküttekatlad, päikesesüttesüsteemid.
    Schiedel Moodulkorstnad OÜTHERMOSPLIT: Kaitse külmasilla vastu. Thermosplit on uus Rondo Plusi moodulplokk, mis muudab kütmise efektiivsemaks.
    Sense OÜPaul Novus 300 ning Paul Focus 200 näidisagregaadid.
    Silmani Elekter ASBerker tutvustab pesade ning lülitite disainsarjas S.1 uuesi värvivalikud: must ja hõbehall.
    Sindelkatuse OÜOwens Corning bituumensindlid – 20%, Velux katuseaknad – 20%.
    Sungate Group OÜKõiki Sungate tooteid võimalik endale soetada e-poest: pood.sungate.ee.
    Tervemaja OÜYtong – tuntuima poorbetooni tootja tooted nüüd Eestis.
    Texoblock LtdAutoklaavitud poorbetooni tootmine ja müük.
    THEK Automaatika OÜUus tootesari Leica iCON
    Thiebaud MenuiseriePuidust uuenduslikud aknad – kahe-või kolmekordselt klaasitud, madala energiakuluga, nullenergiakuluga ja ökoloogilistele hoonetele – valmistatud taaskasutatavatest materjalidest.
    Timbeco Woodhouse OÜEnergiasäästlikud ja ökoloogilised elementmajad. Soodsad ja modernsed liimpalkmajad.
    Trepitehas OÜVäärispuidust trepp mõistliku hinnaga.
    Ühinenud Ajakirjad ASMessil TM kodu & ehituse ajakirja 1 €/tk ja Aiaraamatut 10 €/tk.
    Veepisar ASUued aknakatteid välistingimustesse, fassaadi rulookardin ja fassaadi riputuskardin.
    Vennad Dahl ASValikusse on lisandunud Sero õhk-vesi ja maasoojuspumbad, messil soodushinnad. Soojuspumba ostjale erihinnad kogu küttesüsteemi komponentidele.
    Vertex Systems OyTarkvaralahendused. Kaasaegse 3D BIM-põhise maja projekteerimise protsess ja PDM lahendused
    VKG Plokk OÜErihind ehitusplokil Roclite 200+300+600S
    wedi GmbHWedi Fundo Plano: lamedaim dušš maailmas. Koos tehases integreeritud äravooluga on kogu süsteemi kõrguseks 65 mm. Asendamatu renoveerimisel, kus iga millimeeter loeb.
    Mess
    Eesti ehitab 2012
    11.–14. aprill Eesti Näituste messikeskuses
    Avatudkolmapäeval 11–18neljapäeval, reedel 10–18laupäeval 10–17Pilet 4,5 €flaieriga 3 € (flaierit saab printida kodulehelt).õpilased, üliõpilased, pensionärid 2,5 €eriala õpilas- ja üliõpilasgrupid eelregistreerimisel 1,9 €
    ParkimineKülastajate sõiduautodele tasuline (3 €) Tallinna Lauluväljaku territooriumil tähistatud parkimisalal. Messikeskuse parklas vaid piiratud ulatuses, kui on vabu kohti.Tasuta Pirita tee linnast väljuva esimese sõidurea ääres paiknevates parkimistaskutes.
    PõhiteemadArhitektuur ja projekteerimineÜld- ja eriehitustöödEhituskrundi materjalid ja -tootedEhitiste konstruktsiooni­materjalid ja -tootedAvatäitedPinnakattematerjalidElektriinstallatsioon­materjalidKütte-, ventilatsiooni- ja veevarustusseadmedJäätmemajanduse seadmedEhitusmasinad, -seadmed, -tööriistad ja -vahendidKokkupandavad ja tüüp­ehitisedTöökaitse ja -ohutus; tööriided ja -kaitsevahendidEhitusalane teadus-, nõustamis-, koolitus- ja kirjastustegevusKinnisvaraprojektid ja -arendusFinantstooted
  • Hetkel kuum
Eero Raun: õhuke riik on Eesti paratamatus, riigirahandus vajab tegevusauditit
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Tehistaibu tehing ajas Redditi aktsia rallima
Kokkulepe tehistaibu arendaja OpenAIga pani foorumikeskkonna Reddit aktsia New Yorgi börsil hoogsalt kerkima.
Kokkulepe tehistaibu arendaja OpenAIga pani foorumikeskkonna Reddit aktsia New Yorgi börsil hoogsalt kerkima.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Eesti parima juhi tiitli võitis ambitsioonikas IT-ettevõtja
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Otseülekanne Pärnust: parim juht küsitleb mantlipärijaid
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Koondamiste kõrval palkab mõni ettevõte sadu töötajaid. “Hea aeg laienemiseks”
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.