Korteri ruutmeetri hind ületas 1200 euro piiri

Märtsis kasvas Tallinna korterite pinnaühiku keskmine hind 3,4 protsenti, ületades esimest korda pärast 2008. aastat 1200 euro piiri, analüüsib Eesti üks suuremaid kinnisvarafirmasid 1Partner maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul paistab silma uute ja vanade korterite hinnavahe, mis on kasvanud 70 protsendini. “Kui arvestada vana maja remondifondi ning suuremat küttekulu, siis on see vahe üldjoontes arusaadav,” ütles Vahter pressiteate vahendusel.

“Uusarendused on praegu väga edukad ja neid plaanitakse juurde. Kui projektid valmivad, jaotub nõudlus ühtlasemalt ning uute korterite hinna ülesrühkimine peatub,” prognoosis Vahter ja lisas, et hinnatõusu hoiab kontrolli all ka pankade ettevaatlikum laenupoliitika.

Tallinna korteri keskmine pinnaühik maksis märtsis 1219 eurot, mis on 3,4 protsenti kõrgem kui veebruaris. Võrreldes 2012. aasta märtsiga maksis tänavu keskmine ruutmeeter 8,9 protsenti enam. Kalleim korter müüdi märtsis Tallinnas 375 000 ja odavam 1 000 euroga.

Hoonestatud elamumaa kinnistuid müüdi märtsis Tallinnas 31, mis on viie võrra enam kui eelmisel kuul. Kalleim eluhoonega hoonestatud kinnistu võõrandati 952 000 ja odavaim 1 000 euro eest.

Märtsis müüdi Tallinnas 12 hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on kahe võrra enam kui veebruaris. Kalleim krunt müüdi 360 000 ja odavaim 12 000 euro eest.  

Hetkel kuum