28. märts 2014 kell 14:19

Prantslased naudivad Saksamaal bordelliäri keelatud vilju

Lääne-Saksamaal Saarbrückeni linnakeses avati hiljuti järjekordne äri, mis loob umbes 100 töökohta ja tõotab rohkelt raha välja meelitada ka naabritelt prantslastelt. Ometi pole kohalikud selle äri üle sugugi õnnelikud, sest tegemist on järjekordse bordelliga, kirjutab Newsweek. 

Linna uusima bordelli omanik on ettevõte Paradise, mille avalike suhete juht Michael Beretin rääkis väljaandele, et nende firma pakub tööd 40-50 seksiteenuseid pakkuvale naisele ja lisaks on nende palgal umbes samas suurusjärgus baarmane ja koristajaid.

Saksamaal on bordellid seadusega lubatud, samas on Prantsusmaal prostitutsioon keelatud. Seepärast on sellist äri piirilinnas pidada topeltkasulik ja sellest lõigatakse ka korralikku tulu.

Hiljuti võttis Prantsusmaa alamkoda vastu otsuse trahvida esimest korda seksiostult tabatud klienti 2060 euroga, korduvalt vahele jäänut saab trahvida 5150 euroga. Tänu Schengeni viisaruumile saavad aga prantsuse seksiostlejad naaberriigist teenust pruukida täiesti legaalselt.

Miljoni elanikuga Saarlandi maakonnas (mille keskus on Saarbrücken) arvatakse tegutsevat 1500 kuni 1700 prostituuti. Lisaks mitmele bordellile on 177 000 elanikuga vaikse Saarbrückeni magnetiks näiteks ka kaks Michelini tärniga restorani.

Hetkel kuum