Börs: turud tegid tugeva tagasituleku

Fredy-Edwin Esse, California 15. aprill 2014, 23:15

Ukrainas eskaleeruv kriis ei vähendanud investorite ostusoovi ning pärast viimase 2 aasta halvimat nädalat tõusid USA aktsiaturud teist päeva järjest, kuigi päeva esimene pool veedeti kaugel miinuses.

"Aktsiad on tegemas märgatavaid liikumisi mõlemas suunas, sest inimesed mõlemal pool on närvilised," kommenteeris Bloombergile Wedbush Securitiesi aktsiakauplemise juht Michael James. "Subjektiivsus mängib väga suurt rolli ning võttes arvesse emotsioone, siis raske on täpselt ära põhjendada, mis põhjustab suunamuutusi."

Täna täpselt nii käiski. Turud taastusid eile halvimast nädalast pärast 2012. aastat, kuid päeva keskel oli näiteks Nasdaqi komposiitindeks ligi 1,9% miinuses. Eilegi päästis turud punasest vaid viimase kauplemistunni tugev ralli.

Kuskilt aga mingi optimismiraas leiti, sest investorid ostsid kõik kolm peamist USA aktsiaindeksit plussi. See ilmestab viimase aja suurt volatiilsust aktsiaturgudel.

Samal ajal on käimas ka tulemuste avalikustamise hooaeg ja suurenenud volatiilsuse tingimustes võime tulemuste järel näha tavapärasest suuremaid kõikumisi firmade aktsiahindades. Täna pärast sulgemiskella tulevad enda tulemustega lagedale Yahoo ning Intel.

Päeva keskel ligemale 2% miinuses olnud Nasdaq taastus lõpuks 4034,16 punktini, sulgudes 0,29% plussis. S&P 500 indeks tuli punasest välja ja sulgus 0,68% kõrgemal, 1842,98 punkti peal. Dow Jonesi 30 liiget kerkisid ühtekokku 0,55% ja indeks läks õhtule 16 262,56 punktil.

Kullainvestorid said täna päris valusalt pihta. Väärismetalli unts odavnes 1,85% ja maksis 1303 dollarit. Naftabarrel odavnes samal ajal 0,5% ning maksis 103,53 dollarit. Euro andis dollarile järele 0,07% ja võrdus päeva lõpus 1,3811 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2014, 23:15
Otsi:

Ava täpsem otsing