Panaviatic rendib uhket kompleksi

16. aprill 2014, 00:00

Eile avatud ASi Tallinna Lennujaam uut, Baltimaade suurimat lennukihoolduskompleksi hakkab riigifirmalt rentima AS Panaviatic.

Ärilennukite firma ASi Panaviatic nõukogu esimees, endine siseminister Jüri Pihl rõhutas Tallinna lennujaamas ärilennukite hoolduskompleksi avamisel, et kompleks ehitati Eesti raha eest ning Vene rahaga pole seal tegemist.

Pihl rääkis, et Ukraina sündmused on mõjutanud ka ­Pan­aviaticut. “Meil oli küllaltki palju kliente Kiievis, sel aastal on nad tagasihoidlikumad,” nentis Pihl. “Loodame, et see situatsioon paraneb, see on kasulik meile kõigile. Impeeriumi kõrval elamine on omaette kunst, kuskile mujale meil minna ei ole, siin me peame elama.”

Majandus- ja taristuminister Urve Palo rääkis ärilennukite hoolduskompleksi avamisel, et potentsiaalseid kliente meelitab Eesti hoolduskompleksi hinna ja usaldusväärsusega. “Hind ei ole kindlasti kõige olulisem, sest iga eksimus läheb väga kalliks maksma,” kommenteeris ­Palo, miks peaks klient just ­Eesti ärilennukite hoolduskompleksi eelistama.

Hoolduskompleksi angaaride kogupind on 5230 m² ning investeeringu maht kompleksi oli ligi viis miljonit eurot. ­Pihli sõnul hakkavad nad kava kohaselt teenindama lennukeid Tallinnast kuni 3000 kilomeetri raadiuses.

Panaviaticu omanik on meediast eemale hoidev Vene ärimees Andrei Žukov, kes on ka Äripanga omanik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. April 2014, 19:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing