Citadele otsib kosilast

Harry Tuul 20. juuni 2014, 09:58

Kriisi ajal Lätis pankrotiohtu sattunud Parex panga järeltulija Citadele otsib kosilast. Läti meedia andmetel on kaalumisel mitmeid kandidaate, kelle pakkumised jäävad 90-140 miljoni euro vahele, kuid Läti valitsus ei ole veel müügi osas lõplikku otsust langetanud.

Seejuures ei osale otsustusprotsessis Läti peaminister Laimdota Strajuma, mis viitab sellele, et ostuhuviliste reas on ka Vene kapitalil põhinev Norvik banka, kus töötab ministri poeg. Kokku võib ostuhuvilisi olla viis. Sealhulgas näiteks Vene miljardär Juri Šefler, kellele kuulub S.P.I. Group, mis omakorda omab 90% Läti suurimast alkoholitootjast Latvijas Balzams. Väidetavalt on pakkumise teinud ka Parex panga endised omanikud Valeri Kargin ja Viktor Krasovitski. Samuti on nimekirjas üks ameerika pank ning kohalikud, kiirlaenudel kapitali kogunud investorid.

Teisipäeval tutvus Läti valitsus erastamisagentuuri raportiga, kuid lõplikku otsust ei langetanud. Agentuuri juhi Artis Spridzansi sõnul on investori kaasamine keeruline küsimus ning valitsus palus täiendavat informatsiooni, vahendas Läti Delfi. Spridzans ei nimetanud investoreid ega nende arvu märkides vaid, et see vastab turuolukorrale. Peaministri Laimdota Strajuma sõnul arutatakse Citadele müüki uuesti juba järgmisel valitsuse istungil, mis võib olla ka erakorraline. Strajuma ise võimaliku huvide konflikti tõttu koosolekul ei osalenud ning koosolekut vedas välisminister Edgars Rinkevics.

Parex sattus kriisiaastatel pankrotiohtu, mistõttu Läti valitsus pidi panga üle võtma. Seejärel jagati pank kaheks, millest probleemivaba pool kanti Citadele panka.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2014, 09:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing