PKC sulgeb Haapsalu tehase

08. august 2014, 00:00

Eile teatas uste sulgemisest ­autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav PKC Haapsalu tehas, kust peab lahkuma üle 200 inimese. Ligi 100 töötajat saab minna üle PKC Keila tehasesse.

PKC Eesti juhatuse esimees Lauri Rohtoja edastas eile hommikul sulgemisteate ka vabriku ligi 350 töötajale. Haapsalu tehas lõpetab tegevuse aasta lõpus, kuid Keila tehases vajatakse ­uusi töötajaid juba oktoobris. “Teade võeti vastu murelikult, kuid konstruktiivselt – palju küsiti pakutavate töötingimuste kohta Keila tehases. Arusaadavalt oli seda teadet raske nii edastada kui ka kuulda,” sõnas Rohtoja.

Küsimusele, miks tehas suletakse, kordas Rohtoja e-kirja vahendusel juba varem pressiteates edastatut: “PKC Eesti sulgeb käesoleva aasta lõpuks Haapsalu tehase, sest jätkuv kliendibaasi konsolideerumine ja muutunud ostukäitumine seavad järjest suuremaid nõudmisi tehastelt eeldatavale paindlikkusele, mida Haapsalu tehas, arvestades tööjõu saadavust ning tootmise mastaapi, tulevikus pakkuda ei suuda.”

Loobub renditöötajatest. Haap­salu tehases töötavad kõik ettevõtte oma töötajad, kuid Keila tehase 826 töötajast 59 on renditöötajad. PKC rendib praegu enamiku renditööjõust ettevõttelt Hansavest Rental OÜ. Praegu annab PKC Eestis tööd kokku 1173 inimesele. Ümberkorralduste käigus plaanib PKC renditööjõust loobuda, asendades renditöötajad Haapsalust koondatud töötajatega, kellele lubab korraldada ka transpordi 80 kilomeetri kaugusel asuvasse Keilasse.

Rahvusvahelise PKC Groupi Keilas asuv insenerikeskus hakkab edaspidi lisaks PKC Groupi Euroopa tootmisele vastutama ka kõigi Brasiilia turu uute toodete juurutamise eest.  “Rahvusvahelises PKC Groupis märgatakse Eestit üha enam potentsiaalika intelligentse tootmise keskusena, millest annab tunnistust kogu Euroopa ja Brasiilia tootmise juurutamise usaldamine Keila tehasele,” ütles Rohtoja.

Liinid jagatakse laiali. PKC Haap­salu tehase neljast tootmisliinist kaks viiakse üle Keilasse ja kaks PKC Leedu tehasesse. Mahutamaks Haapsalu tehasest tulevaid tootmisliine, viiakse Keila tehasest üks tootmisliin PKC Serbia ja üks Leedu tehasesse.

Venemaal puhkusel viibiv Haapsalu linnapea Urmas Sukles sai uudise PKC Haapsalu tehase sulgemisest eile hommikul telefoni teel ning ütles, et mõistagi pole see hea uudis, kuid sotsiaalset katastroofi see endaga samuti kaasa ei too.

 

Mis on mis

 • PKC GROUP

Rahvusvaheline kontsern, mis disainib, toodab ja integreerib juhtmeköidiseid, elektroonikat ja teisi vajalikke komponente auto- ja elektroonikatööstustele.
Tootmisüksused asuvad lisaks Eestile ka Soomes, Leedus, Poolas, Venemaal, Saksamaal, Serbias,  Hiinas, Brasiilias, ja USAs.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  07. August 2014, 18:45
  Otsi:

  Ava täpsem otsing