Ettevõtja: raha on vähe siis, kui on vähe raha tekitajaid

Mari Mets 15. august 2014, 18:56

Raha tekib juurde ainult erasektoris ja riigile kuuluvate ettevõtete lisandväärtustest, kui raha on vähe, tuleb tekitada juurde raha tekitajaid ehk tõmmata koomale avalikku sektorit ja edendada erasektorit, rääkis ettevõtja Jaak Nigul arvamusfestivalil.

„„Tehke seda, mis meedib“ on äärmiselt vale üleskutse, seda saab teha siis, kui kõik see, mis vaja, on tehtud. Ainult vajalik toodab lisandväärtust,“ ütles Nigul.

Ta märkis, et avaliku ja erasektori suur vahe seisneb selles, et kui eraettevõtjal tekib olukord, kus ta peab midagi tegema, siis ta lihtsalt teeb seda, mitte ei jäta venima nagu avalikus sektoris.

„Kogu aeg räägitakse, et avalik sektor tõmbub kokku, kuid paraku on see vaid PR-trikk. Selle alla käivad ka hiiglaslikud riigiettevõtted, kes on viimase kümne aasta jooksul kaotanud enda sõnul umbes 9000 töökohta, sealhulgas näiteks Eesti Energia, RMK, Tallinna Sadam jt. Statistika järgi on avaliku sektori hõivatute arv kukkunud masust alates umbes 2000 võrra. RMK lasi 2007. aastal lahti 400 valgekraed, kuid statistikaameti tabelitest see ei kajastu. Järelikult võeti mujale RMK üksustesse inimesi jällegi juurde,“ selgitas Nigul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2014, 18:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing