• Jaga lugu:

  USA majandusel on suur probleem

  Wall Street.Foto: EPA

  USA majandusel on probleem – töötajate produktiivsus langeb, kirjutab CNN Money.

  Mõned süüdistavad sotsiaalmeediat. Paljud töötajad tunnevad, et peavad kontoris liiga palju tööd tegema. Aga Twitteri ja Facebooki kasutamine ei vii majandust edasi.
  „Mida me toodame? Me lihtsalt käime ringi ja saadame üksteisele sõnumeid,“ ütles prominentne investor Carl Icahn.
  Tegelikult ei ole täpselt teada, miks produktiivsus langeb. Selge on aga see, et see hoiab USA majandust tagasi.
  Sisemajanduse koguprodukt ühe töötaja kohta (töötajate produktiivsus) on langenud madalaima tasemeni alates 1970ndatest, selgub valitsuse andmetest.
  90ndatel kasvas produktiivsus keskmiselt 2,2 protsenti aastas. Uue aastatuhande alguses kasvas see lausa 2,6 protsenti. Alates 2008. aasta finantskriisist on see tõusnud vaid protsendi võrra aastas.
  Nüüd on olukord veidi hullemaks muutunud. Teises kvartalis langes produktiivsus võrreldes eelmise aasta sama ajaga 0,5 protsendi võrra. Majandusteadlased on ühel meelel: USAs on produktiivsuse kriis ja ei olda kindlad, kuidas seda lahendama peaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.