Rainer Saad • 29. september 2016 kell 11:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Naftaralli ei ole jätkusuutlik

Saudi Araabia naftaminister Khaled al-Faleh Alžeerias toimunud kohtumisel.  Foto: epa

Naftaturgu tabas kolmapäeval üllatus, kui Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) liikmed jõudsid esimest korda pärast 2008. aastat kokkuleppele vähendada tootmismahtu. See tõstis nafta hinda 6%.

OPECi liikmed jõudsid Alžeerias kokkuleppele vähendada tootmist 32,5–33 miljoni barrelini päevas. „Me otsustasime vähendada päevast tootmist 740 000 barreli võrra,“ ütles Reutersile OPECi liikmesriigi Iraani naftaminister Bijan Zangeneh. Allikate teatel jõustub kokkulepe novembris, mil OPECi liikmed kogunevad Austria pealinnas Viinis ning läbirääkimised käivad ka OPECisse mitte kuuluvate riikidega, et need oma tootmist ei suurendaks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum