• Jaga lugu:

  Palk meelitab arstitudengid juba praktika ajaks Soome

  Arstitudengitest veerand teeb viimastel aastatel osa oma praktikast Soomes.Foto: Panthermedia

  Eesti haiglad üldjuhul tudengitele praktika eest tasu ei maksa, samal ajal kui Soomes alustavad tudengid umbes 6600eurose brutopalgaga kuus ja mõne kuuga kerkib see pea 8000 euroni..

  Arstiteaduskonna üliõpilased tunnistavad, et peale raha on Soome haiglates märksa avaramad õpivõimalused ja noortesse suhtutakse palju paremini, kirjutab Eesti Päevaleht
  Tartu ülikooli arstitudengite kuuenda kursuse kliinilise praktika üldjuhendaja, neuroloogiadotsent Sulev Haldre pidas tudengite välismaal käimist ainult positiivseks. „Kui kellelgi on hirm, et me kaotame tudengeid, siis välismaa praktikate pärast küll mitte,” väitis Haldre.
  Aivar Kokk (IRL), kes on viimaseid päevi riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees, peab arstitudengitele praktikaaja eest mittemaksmist suureks probleemiks. „Arstitudengite puhul ei pea palk olema sama, mis diplomeeritud arstil, aga päris ilma neid jätta pole ka loogiline,” kinnitas Kokk.
  Loe pikemalt Eesti Päevalehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.