Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Pull viib lihakunsti uuele tasemele

    Nagu nimigi viitab, on Pull eelkõige liharestoran, kuid maitsva kõhutäie saavad seal kalasõbrad ja veganidki.

    Punktid: 28/30Toit-jook: 9Teenindus: 9Interjöör: 10

    Aadress: Rotermanni 2, TallinnTelefon: 5382 5000Avatud: E–R 11–23, R–L 11–24, P 12–20Pearoogade hinnavahemik: 11-29, + lisand 3-5 eurot

    www.pull.ee

    Loe teisi restoraniteste www.aripaev.ee/restoranitest

    Mõnevõrra ülekohtune on jagada söögikohti liha- ja kalarestoranideks – see tõmbab piirid, millest araverelisemad üle ei söanda astuda. Pullis saavad söönuks ka kalasõbrad ja veganid, aga eelkõige keskendub Pull lihale, eriti veiselihale. Kohal on samuti kana, siga, talleke, lammas ja isegi põder ja karu. Viimasest pakub Pull kõige magusamat osa, karukäppa, lisandiks metsaseened ja -marjad. Eriliselt priske hind teeb sellele haruldasele roale muidugi karuteene, kuid eks ta rohkem eksootikaks kui kõhutäiteks ongi.
    Metselajatest on taldrikule toodud ka põder ja seda õige haruldasel moel, nimelt põdrakaapena: toores kaabitud põdrafilee, marineeritud kurk, sibul, Dijoni sinep. Jõulist metsloomamaitset toetatakse lisanditega just nii palju kui vaja, jättes liha solistiks. Tulemuseks oli ülimalt maitsev roog, mida niipea ei unusta.

    Mitte ainult menüüga, vaid kogu restoraniga on keskmisest tublisti rohkem vaeva nähtud.

    Heidi Vihma,
    toidukriitik
    Ribi oli täiuslik
    Pearoogadest tegin valiku lihaveise laagerdatud marmorribi kasuks. Esiteks sellepärast, et lihalaagerduskunst on meil alles lapsekingades ja kus seda vähegi üritatakse välja mängida, võib arvata, et tegemist on asjatundjatega. Teiseks aga sellepärast, et veiseribi on küpsetamise koha pealt märksa nõudlikum kui filee ja vähe on kohti, kes seda üldse söandavad menüüsse võtta.
    Pulli ribi oli täistabamus, kui toidutekst sellist kujundit üldse välja kannatab: ribile omaselt eri tekstuuriga lihad olid mõnusalt ühtaegu pehmed, kuid mõnest kohast ka kergelt krõbedad, lisaks mõõdukas annus ehedat suitsumekki.
    Taldrik tühi, läksin leti juurde uurima, kus sellist imelist liha küpsetatakse ja kokk oli varmalt valmis koldeid demonstreerima – oli, mida vaadata. Üle leti köögi poole küünitades tundsin, et nüüd on vist ka minu grillimisega algust tehtud, sest lett oli tuline. Aga ei, nagu kokk selgitas, tuli kuumus hoopiski lampidest, mille alla toit välja pannakse, et see teekonnal köögist lauani ei jahtuks. Kuumust hoiavad ka massiivsed serveerimisalused, nii et rahumeeli võis toidu vahele juttu ajada ja veini libistada ilma, et toit ära jahtuks.
    Restorani Pull loojad ja omanikud on kolm meest, keda võib pidada Eesti parimateks lihatundjateks ja -meistriteks: Enn Tobreluts, Hanno Kuul ja Andres Tuule. Meeste oskused ja pühendumus ei piirdu ainult menüü kokkupaneku ja oskusliku lihaküpsetamisega, vaid väljenduvad ka külalislahkuses. Külastaja on oodatud, teda märgatakse kohe, teenindus on professionaalne ja seejuures ei lähe teenindajas ka inimlikkus kaduma.
    Feministidele meeldiks ka
    Jõulist, paekivile ja metallile keskendunud sisekujundust tasakaalustab küünlatuli, nii et üleliia karm pole see koht ka õrnema soo jaoks. Naised ongi Pullis meestega võrdsed, mida ei saa öelda enamiku meie restoranide kohta: vaatamata sellele, et arvet küsin mina, pannakse see viiel korral kümnest minu meessoost lauakaaslase ette, neljal korral ebamääraselt kuhugi keset lauda ja vaid üks kord kümnest ulatatakse see mulle, kes ma olen seda palunud. Pullis juhtuski olema see üks kord kümnest.
  • Hetkel kuum
Kui riigikaitsemaks, siis nüüd, aga kärped enne
Riigikaitsemaksu maha hõikamiseks on jõudnud kätte õige hetk, ent ühe väga olulise eeldusega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikaitsemaksu maha hõikamiseks on jõudnud kätte õige hetk, ent ühe väga olulise eeldusega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones ja S&P 500 hoiavad tõusutrendi, kuid tarbijaid hirmutab inflatsioon
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis reedel, lõpetades kaheksanda järjestikuse võiduka päeva ja registreerides oma parima nädala 2024. aastal.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis reedel, lõpetades kaheksanda järjestikuse võiduka päeva ja registreerides oma parima nädala 2024. aastal.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Rektor: tehisintellektile saab anda osa juhtimisülesandeid
Mainori rektor Andrus Pedai andis ülevaate, kuidas saaksid juhid kasutada tehisintellekti enda töö hõlbustamiseks.
Mainori rektor Andrus Pedai andis ülevaate, kuidas saaksid juhid kasutada tehisintellekti enda töö hõlbustamiseks.
Juhtimisekspert: enne muudatuste tegemist peab jalgealune stabiilne olema
Küsimusele, kuidas käib ettevõtte muutuste suhtes vastupidavamaks muutmine, ütleb organisatsioonijuhtimise ekspert Liina Randmann saates “Rohepöörde praktikud“, et sellist ühest retsepti, et “hakkame nüüd nii tegema ja korras!”, ei ole.
Küsimusele, kuidas käib ettevõtte muutuste suhtes vastupidavamaks muutmine, ütleb organisatsioonijuhtimise ekspert Liina Randmann saates “Rohepöörde praktikud“, et sellist ühest retsepti, et “hakkame nüüd nii tegema ja korras!”, ei ole.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Eksport kahanes märtsis kuuendiku jagu
Märtsis vähenes kaupade eksport aastaga 16%, eksport Euroopa Liidu riikidesse kahanes koguni 22 protsenti, teatas statistikaamet.
Märtsis vähenes kaupade eksport aastaga 16%, eksport Euroopa Liidu riikidesse kahanes koguni 22 protsenti, teatas statistikaamet.
Postimees sai loa müüa suure osa reklaamifirmast
Konkurentsiamet andis Postimees Grupile loa müüa suurema osa otsepostitustega tegelevast reklaamifirmast Target Master.
Konkurentsiamet andis Postimees Grupile loa müüa suurema osa otsepostitustega tegelevast reklaamifirmast Target Master.