Jüri Vips: Sõõrumaa ja Mõis teevad poliitilist prostitutsiooni

Jüri Vips  Foto: Andras Kralla
25. august 2017
Jaga lugu:

Kaubandusärimees, ABC Grupi juht Jüri Vips ütles videointervjuus Äripäevale, et see, mida teevad Jüri Mõis ja Urmas Sõõrumaa, on poliitiline prostitutsioon. "Mul on väga piinlik rääkida sellel teemal," lausus ta.

"Mina ei tegele populismi ja demagoogiaga. Ma püüan jääda väärikaks. On inimesi, kellel on tähelepanuvajadus nii suur, et teeks ükskõik mida selleks, et olla pildil. Mina ei kuulu nende hulka," lausus tänavu Äriplaani konverentsil esinev Vips.

Küsimuse peale, kas Sõõrumaa-Mõis ajavad poliitikat tõesti ainult selleks, et olla pildil, vastas Vips, et milleks siis veel. "Kas teie leiate, et on muid põhjuseid? Ei ole ju! Vanainimesed tahavad lihtsalt pildil olla. Ja kui nad ei saavuta ettevõtluses soovitud tunnustust, siis otsivad seda mujalt. Eks igaüks leiab oma koha: on ideolooge, poliitikuid, demagooge, ettevõtjaid, igasuguseid inimesi, populiste. Mina sinna hulka ei kuulu," rõhutas ta taas.

Täna teatas valimisliidu Tegus Tallinn üks eestvedajaid Jüri Mõis, et kohtub Olga Ivanova ja Edgar Savisaare valimisliidu esindajatega, et arutada võimalikku liitumist.

Vaata videointervjuud Jüri Vipsiga, kus Mõis ja Sõõrumaa tulevad jutuks alates 3:55.

 Lisaks rääkis Vips, et ettevõtlus on keerulisem kui abielu. Vips ütles, et ei kavatse näiteks müüa oma kaubandusketti Comarket. "Kes suudab seda ketti manageerida, kes suudab Comarketi tootevalikut ja teenust hoida? Mina ei näe, et täna Eestis seda ükski ettevõte suudaks. See on keerulisem kui abielu - ei ole nii, et keegi tuleb ja ostab su naise ära ja kõik õitseb ilusti edasi," rääkis ta.

Suurettevõtja Jüri Vips oli Äripäeva rikaste TOPis eelmisel aastal 136. kohal 18,5 miljoni euroga. Vips esineb sel aastal majanduskonverentsil Äriplaan, kus esinevad veel näiteks Paul Oberschneider, Armin Kõomägi, Erkki Raasuke, Andres Agasild, Antti Moppel, Ain Hanschmidt, Rain Lõhmus jpt. 

Jüri Vipsil on osalus OÜdes Landcom (80%) ja Unifed (62%). Landcom on ABC Grupi ainuomanik, Unifed tegeleb peamiselt juhtimis- ja turundusnõustamisega. ABC Grupp tegeleb autokaubanduse ning toidu- ja tööstuskaupade hulgi- ja jaemüügiga. Tütarettevõtted: Abestock, Uniced, ABC Motors, ABC Supermarkets. Käive eelmisel aastal oli 112 miljonit eurot ja Jüri Vips andis mullu tööd 521 inimesele.

Autor: Marili Niidumaa, Äripäeva konverentsid

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum