• Jaga lugu:

  Mõis: Savisaarega oleme tugevamad

  Jüri Mõis kinnitas Äripäevale, et tema ja Urmas Sõõrumaa valimisliidul on plaanis ühineda Edgar Savisaare valimisliiduga.

  Jüri Mõis ütles, et Edgar Savisaare ja Tegusa Tallinna valimisliidu ühendamine on kaalutletud otsus. „Me oleme koos tugevamad kui kumbki eraldi konkurentidena,“ rääkis ta.
  Mõis tõdes, et Savisaarele esitatud süüdistus altkäemaksu võtmises on murekoht, kuid otsus on siiski kaalutletud. „Panime plussid ja miinused kaalukausile ja jõudsime järeldusele, et meil on koostööst rohkem võita kui kaotada.“
  Ta lisas, et nüüd asub kumbki pool selgitama ja reaktsioone uurima. „Üks võimalus on see, et kui need reaktsioonid on nii tuliselt negatiivsed, siis on see üks detail, milles peitub saatan. Aga kogenud inimestena arvame, et tunneme seda üldist meelsust siin- ja sealpool, me ei läinud mingeid üllatusi tegema.“
  Kaubandusärimees, ABC Grupi juht Jüri Vips Äripäevale, et see, mida teevad Jüri Mõis ja Urmas Sõõrumaa, on poliitiline prostitutsioon. "Mul on väga piinlik rääkida sellel teemal," lausus ta ja lisas, et Mõis ja Sõõruma teevad seda kõike selleks, et olla pildil. 
  Mõis ütles Vipsile vastuseks, et tema mõttekäik on vale. „Me ju tegelikult räägime sellest, kuidas me lasteaedu paremini hakkame rahastama ja korrastama ja kuidas me koolivõrku ja haiglate võrku paremini korrastame. Mis mõttes see tegevus prostitutsioonina tundub?“
  Ta lisas, et näiteks keskerakondlik lasteaiapoliitika ei erine väga Tegusa Tallinna omast. „Me peame ikkagi kuidagi Tallinnas neid lapsi kasvatama koos.“
  Pärast seda, kui Jüri Mõis ja Urmas Sõõrumaa otsustasid oma valimisliiduga Tegus Tallinn ühineda Savisaare valimisliiduga, lahkus ametist ärimeeste liidu kampaaniajuht Mart Luik. Luik ütles Postimehele, et tema jaoks oli punane joon Edgar Savisaarega n-ö ühte valimisnimekirja minek. "Mina tulin siia teadmisega, et me hakkame tooma Tallinna linna juhtimisse uut poliitikat, aga Savisaar minu jaoks isiklikult seda ei esinda ühestki otsast,» rääkis ta.
  Raivo Aeg: Savisaart on tabanud tasuta asjade hullus
  IRLi linnapeakandidaat Raivo Aeg ütles, et Savisaare plaanis hakata pakkuma Tallinnas tasuta vene keele õpet ja luua munitsipaalraadio pole midagi üllatavat.
  „Savisaar on eesti keele vastast joont ajanud Tallinnas juba kümnendi jagu. Meeldetuletus kapo aastaraamatust - 2011 töötas Savisaare linnavalitsus selle nimel, et takistada koolides eesti keelele üleminekut. Koos Mihhail Kõlvartiga tehti koostööd Moskva rahastatud äärmusrühmituse Notšnoi Dozori ehk Öise Vahtkonnaga ja koguti allkirju, seismaks vastu koolides eesti keelele üleminekuks. See võte kopeeriti Lätist, kus Kremli toel koguti 180 000 allkirja vene keele toetuseks,“ ütles Aeg.
  Savisaare munitsipaalraadio ideest rääkides ütles Aeg, et IRL ei luba iial avada järjekordset linna propagandakanalit, vaid teeb kõik endast oleneva, et senised kasutud hääletorud saaksid suletud.
  Aeg lisas, et Savisaart ja Keskerakonda on tabanud tasuta asjade hullus, aga tegelikult ei ole tasuta lõunaid olemas.

  Reedel tutvustas Edgar Savisaare valimisliit lähemalt oma valimisprogrammi. Selles lubatakse lisaks Tallinna TV-le veel ka munitsipaalraadiot, nelja lapsega peredele tasuta parkimist ja Lasnamäe trammitee ehitamist. Olulise lubadusena on programmis ka halli passi kaotamine ja kodanikupalk.

  Savisaare valimislubaduste olulisemad punktid:

      Sundüürnikud peavad saama oma munitsipaalelupinna erastada.

      Tasuta prügivedu eraisikutele.

      Pensionilisa tõstmine 150 eurole ja pensionilisa indekseerimine.

      Üüripinna vahetuse toetus - loome vähekindlustatud peredele kolimistoetuse, et korterivahetuskulud ei kasvaks üle pea.

      Eluasemelaen Tallinna asutatud ühistupangast soodsateltingimustel.

      Ehitame valmis Lasnamäe haigla.

      Ehitame valmis Mustamäe kiriku.

      Pikendame Lasnamäe trammiliinid Laagna tee lõpuni.

      Alustame Mono Rail liikumissüsteemi planeerimist, mis võimaldab kiiresti ja kaasaegselt ühendada Tallinna kõiki linnaosasid.

      Vaatame üle Reidi tee projekti vastavalt linnakodanike nõudmisele.

      Täiustame Tallinna meediapilti munitsipaalraadio loomisega.

      Võimaldame üle nelja lapsega peredele tasuta parkimise kogu Tallinnas, sh. vanalinnas.

   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.