• Jaga lugu:

  Soome rikkurite TOP: kes kukutas Wahlroosi?

  Björn WahlroosFoto: Scanpix/REuters

  Soome maksuamet avaldas täna traditsiooniliselt riigi suurimate maksumaksjate nimekirja. Deklareeritud tulu põhjal teenisid mullu enim mängulooja Supercell omanikud.

  Ettevõtte üks rajajaid, 44aastane Niko Derome deklareeris mulluse eest 74 miljonit eurot tulu, millelt maksis 27 miljonit eurot tulumaksu. Tema 36aastane kolleeg Lassi Leppinen teenis 70 miljonit eurot ja maksis 26 miljonit eurot tulumaksu. Kolmas suurima maksutulu deklareerija oli samuti Supercelli looja ja omanik Ilkka Paananen, kelle sissetulek oli 48 miljonit eurot, millelt ta maksis 25 miljonit eurot tulumaksu. Paananenil on vanust 39 aastat.
  Kümne enim teeninud soomlase hulgas oli tervelt seitse Supercelliga seotud inimest. Sel nädalal kirjutas Helsingin Sanomat, et mobiilimängude tootja Supercell deklareeris maksuametile eelmise aasta eest rekordsumma erakordset tulu – nimelt teenis ettevõte aktsiamüügist kokku 3,5 miljardit eurot, millest omakorda maksis ettevõtte tulumaksuna riigile 700 miljonit.
  Täna avaldatud maksumaksjate TOP 1000 eesotsast leiab "alles" 7. kohalt Soome jõukaimaks meheks peetava Nordea nõukogu esimehe Björn Walroosi, kes maksis aastaga teenitud 22,3 miljoni euro pealt 7,6 miljonit eurot tulumaksu.
  Peaminister Juha Sipiläl on miljonite eurode väärtuses vara, mida maksuandmetes peegeldab üle 213 000eurone kapitalitulu. Peaministri töö eest sai ta eelmisel aastal 162 000 eurot. Välisminister Timo Soinin töötulu oli 171 109 eurot.
  ERRi uudisteportaal loetles, et meelelahutus- ja kultuuritegelastest teenis enim estraadilaulja Jari Sillanpää (285 000 eurot), teine oli näitleja, muusik ja laulja Vesa-Matti Loiri (235 000) ning kolmas räppar Cheek ehk Jere Tiihonen (210 000).
  Üks Soome tuntumatest eestlastest, kirjanik Sofi Oksanen teenis mullu 110 000 eurot, millelt pidi maksma 32 000 eurot makse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.