Kristjan Pruul • 22. märts 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Eestis Euroopa üks odavamaid põllumaid

Traktor põllul.  Foto: Eiko Kink

Eestis sai tunamullu hektari põllumaad kätte pealt 2700 euroga, sellest odavamalt võis Euroopa Liidus läbi ajada vaid Rumeenias, selgub Eurostati andmetest.

Baltikumi, Rumeenia, Bulgaaria, Ungari ja Horvaatia paari tuhande euroste põlluhindadega vastu seisab tihedas kontrastis Holland ja Itaalia, kus hektari eest tuleb välja käia vastavalt 63 000 eurot või 40 000 eurot. Itaalias Liguuria piirkonnas ületab hektari hind aga 100 000 euro piiri.

Samas on Baltikumis ja Ungaris maa hind viie aastaga ka kahekordistunud, mis jättis teiste riikide hinnatõusu kaugele selja taha. Eesti statistikaameti andmetel maksis hektar põllumaad Eestis 2011. aastal keskmiselt 1062 eurot.

Sarnase pildi annavad Eurostati andmetel ka põllumaa rendihinnad: Eesti on Slovakkia ja Läti järel tagantpool kolmas ja hektari maad saad rentida keskmiselt 52 euro eest. Hollandis tuli maksta keskmiselt 791 eurot, kuid kallimates piirkondades isegi üle 1500 euro hektari eest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt