Äripäev • 12 aprill 2018

BLRT Grupp ehitab Oslos silla

BLRT Grupi peahoone Tallinnas Koplis.  Foto: Andres Haabu

BLRT Grupi ettevõte Western Constructions ja NRC Group kontserni kuuluv Norra firma HAG Anlegg allkirjastasid Oslo jalakäigu- ja jalgrattasilla konstruktsioonide ehituslepingu.

BLRT Grupi esimees Veronika Ivanovskaja ütles pressiteate vahendusel, et lepinguga saab ettevõtete maandada riske varem valdavalt nafta-, gaasi- ja avameretööstusele orienteeritud valdkonnas, kus alles nüüd võib täheldada kolmeaastasest kriisist väljumise märke.

Oslo Ülikool ja Ullevåli staadion meelitavad ligi hulgaliselt inimesi, seepärast otsustati ristmik ohutumaks muuta, suunates jalakäijate vood sõiduteest kõrgemale. Ristmiku kohale tuleb neljasuunaline ja kolmetasandiline sild täiendavate mahasõiduteedega.

Sild kaalub üle 600 tonni. Lepingu tingimuste järgi valmib sild osade kaupa: Oslosse toimetatakse meritsi 20 sektsiooni, kus need kokku pannakse. Projekti elluviimisega on juba algust tehtud.

BLRT Grupp ehitas 2009. aastal 300meetrise ja 2500 tonni kaaluva Stockholmi metrootunneli. 2010. aastal valmis Kopenhaagenis jalakäijatele mõeldud 234 meetri pikkune ja 2000tonnine terassild, teatas ettevõte.

Hetkel kuum