Äripäev • 17. aprill 2018 kell 4:58

Ericsson Eesti eksjuht asus uuele tööle

Seth Lackman  Foto: Raul Mee

Eile Ericsson Eesti juhi kohalt lahkumisest teatanud Seth Lackman asus tööle Fujitsu Estonia ASis.

Lackmani viimane tööpäev Ericssonis oli 13. aprillil ja eilsest on ta Fujitsu Eesti tegevdirektor ning ettevõtte Eesti ja Soome juhtkonna liige. „Otsustasin, et on õige aeg uuteks väljakutseteks,“ sõnas Lackman eile. 

Fujitsu Finlandi tegevdirektor Simo Leisti ütles, et Eestis tahetakse tagada tugev juhtpositsioon. "Seth on väga edukas liider ja saavutanud märkimisväärseid tulemusi strateegilise kasvu juhtimisel, viimati Ericsson Eesti tegevjuhi ja Baltikumi suurklientide juhina. Ta on oma endise tööandja all edukalt algatanud ja arendanud uusi projekte ning kliendisuhteid erinevates valdkondades," ütles Leisti. "Meie eesmärk on arendada Eesti kohalikku ettevõtet ja Sethil on väga head kontaktid nii era- kui ka avalikus sektoris. Ta teab turgu, räägib keelt ja on siin edukalt tegutsenud juba aastaid,” jätkas Leisti.

Seth Lackman on infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu juhatuse liige. Lackman sündis Soomes ja lõpetas Hankeni majanduskooli Helsingis 1994. aastal.

Fujitsu Eesti endine tegevdirektor Harri Lehtimäki lahkus pensionile eelmise aasta lõpus. Alates aasta algusest on Fujitsu Eesti tegevjuhi kohusetäitjana tegutsenud Marek Sokk lisaks oma kohustustele tarkvaraosakonna juhi ja Fujitsu Estonia juhatuse liikmena.

 

Fujitsu Estonias töötab 350 inimest. Eelmise aasta märtsis lõppenud majandusaastal oli ettevõtte käive 12 miljonit eurot ja kasum 707 627 eurot.

Fujitsu EMEIA tähistab ettevõtte 28 000-liikmelist meeskonda Euroopas, Lähis-Idas, Indias ja Aafrikas. EMEIA on pühendunud digitaalsele koostööle, sidudes ettevõtlusalased teadmised digitaaltehnoloogiaga. Fujitsu propageerib inimkeskset intelligentset ühiskonda, mida juhib inimeste, teabe ja infrastruktuuri integreerimine.

Fujitsu on Jaapani info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ettevõte, mis pakub tehnoloogiatoodete, -lahenduste ja -teenuste valikut. Ligikaudu 155 000 Fujitsu töötajat töötavad enam kui 100 riigis. Fujitsu Limitedi eelmise aasta käive oli 4,5 triljonit jeeni (40 miljardit USA dollarit). 

 

 

 

Äripäev vahendas eile Ericsson Eesti teadet, et ettevõtte uueks juhiks saab Andrus Durejko, kes on ettevõttes töötanud üle 25 aasta. Ericsson Eesti juht Andrus Durejko ütles, et tema eesmärk on tugevdada Ericssoni positsiooni 5G arendamisel. „5G ja IoT (Internet of Things) mängib lähitulevikus mitte ainult kommunikatsiooni-, vaid ka äri- ja ühiskonnaarengus keskset rolli. Eesti IKT-sektor koos riigi toetuse ja seadusandlusega on loonud võimaluse, et Eesti on saanud juhtivaks riigiks e-teenuste ja kiire interneti ühenduse kaudu,“ ütles Durejko.

Elektroonikatootja Ericsson Eesti annab pea 70% sektori käibest ja ettevõtte eelmise aasta müügitulu oli üle 1,2 miljardi euro. 

Hetkel kuum