Äripäev • 20. aprill 2018
Jaga lugu:

Tootmine kallines

Mööblitehas. Pilt on illustratiivne.  Foto: Veiko Tõkman

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli märtsis võrreldes veebruariga 0,2% ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 2,9%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas märtsis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise ning kütteõlide tootmise hinnatõus, samuti hinnalangus joogi- ja metalltoodete tootmises.

Mulluse märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise, puidutöötlemise ning kemikaalide tootmise hinnatõus, samuti elektroonikaseadmete tootmise hinnalangus.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli märtsis võrreldes veebruariga 0,4% ja võrreldes 2017. aasta märtsiga 1,5%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, toormetsa ja farmaatsiatoodete hind, samal ajal langes metall- ja keemiatoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli märtsis võrreldes veebruariga 0,2% ja võrreldes 2017. aasta märtsiga 1,9%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam põllumajandustoodete, paberi ja tekstiiltoodete hind, samas langes toormetsa, elektrienergia ja toiduainete hind.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum