Äripäev • 21. mai 2018 kell 6:10

Tootjahinnaindeks langes

indeks  Foto: PantherMedia/Scanpix

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli aprillis võrreldes märtsiga -0,5% ja võrreldes eelmise aasta aprilliga 2,1%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas aprillis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise ning elektroonikaseadmete tootmise hinnalangus, aga ka mööblitootmise, kütteõlide ja kemikaalide tootmise hinnatõus.

Mulluse aprilliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise, puidutöötlemise ning mööblitootmise hinnatõus, teisalt aga elektroonikaseadmete tootmise hinnalangus.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli aprillis võrreldes märtsiga 0,3% ja võrreldes 2017. aasta aprilliga 1,2%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam naftasaaduste, turbatoodete ja mööbli hind, samal ajal langes elektrienergia, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning puittoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli aprillis võrreldes märtsiga 0,4% ja võrreldes 2017. aasta aprilliga 1,7%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam nahast toodete, jalatsite ja naftasaaduste hind, samal ajal langes elektrienergia, elektriseadmete ja toormetsa hind.

Hetkel kuum