Tootjahinnaindeks langes

21. mai 2018, 09:10
indeks
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180521/NEWS/180529986/AR/0/AR-180529986.jpg

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli aprillis võrreldes märtsiga -0,5% ja võrreldes eelmise aasta aprilliga 2,1%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas aprillis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise ning elektroonikaseadmete tootmise hinnalangus, aga ka mööblitootmise, kütteõlide ja kemikaalide tootmise hinnatõus.

Mulluse aprilliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise, puidutöötlemise ning mööblitootmise hinnatõus, teisalt aga elektroonikaseadmete tootmise hinnalangus.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli aprillis võrreldes märtsiga 0,3% ja võrreldes 2017. aasta aprilliga 1,2%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam naftasaaduste, turbatoodete ja mööbli hind, samal ajal langes elektrienergia, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning puittoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli aprillis võrreldes märtsiga 0,4% ja võrreldes 2017. aasta aprilliga 1,7%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam nahast toodete, jalatsite ja naftasaaduste hind, samal ajal langes elektrienergia, elektriseadmete ja toormetsa hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2018, 09:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing