Äripäev • 26. august 2018 kell 8:00

Tartu Milli ühe omaniku äri kasum kiratseb

Apelsini kaubamärgi all tegutseva kodukaubamüüja Dekolust käive mullu kasvas, ent ärikasum kahanes.

Dekolusti üks omanik Romet Puhk (paremal)  Foto: Jassu Hertsmann

Dekolust tegutseb Apelsini kaubamärgi all ning müüb majapidamis- ja kodukaupu Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses ning Rakveres Vaala keskuses. Käivet tuli mullu kokku 1,65 miljoni euro jagu, mida oli 12% enam kui aasta varem.

Aruandeaasta kasum oli aga vaid veidi üle 30 000 euro, samas kui aasta varem ulatus see pea 50 000 euroni. Firma ise põhjendab kahanemist väiksemate muude ärituludega ning muude tegevuskulude kallinemisega.

Dekolustis töötas mullu 17 inimest ning nende palgakulu ulatus pea 242 000 euroni, samas kui aasta varem oli sama arvu töötajate palgafond vaid 210 000 euro kandis. Ühe töötaja kohta oli keskmine brutotasu umbes 1185 eurot.

Kodukaubamüüjast 60% omanik on mulluses Äripäeva Rikaste TOPis 173. koha pälvinud Romet Puhk, kes on eelkõige tuntud hulga kaubanduskeskuste omanikuna. Ülejäänud 40% kuulub Tanel Hagelile, kes tegeleb ka Dekolusti tegevjuhtimisega. Dividende omanikud firmast tänavu võtta ei plaani ning jaotamata kasumiks jääb pisut üle 123 000 euro.

Hetkel kuum