• Lätis olid eile valimisedFoto: CARO/Scanpix
  Jaga lugu:

  Läti üldvalimised võitis Vene-sõbralik erakond

  Erakond Üksmeel võitis esialgsete tulemuste kohaselt Läti Seimi valimistel 19,9% häältest, oodata on keerulisi koalitsioonikõnelusi.

  Üksmeel on Lätis tuntud selle poolest, et on aktiivseim sealse Vene vähemuse esindaja. Üksmeelega suure tõenäosusega koostööd tegevad ning populistikuks peetavad KPV LV ning Uus Konservatiivne Erakond said vastavalt 14,1% ja 13,6% häältest.
  Liberaalne ja Euroopa-meelne Arengu Eest/Poolt! saavutas neljanda tulemuse 11,43% tulemusega. Rahvuslik Liit sai 10,87, Roheliste ja Talurahva Liit 10,57 ja Uus Ühtsus 6,49 protsenti häältest.
  Valimiste osalusprotsent jäi 54,6 juurde.
  Kuivõrd Läti parlamenti sai seitse erakonda, on selge, et koalitsiooniläbirääkimised tulevad päris keerulised. Ka eelmistel valimistel sai erakond Üksmeel enim hääli, ent toona jäeti see koalitsioonist välja, kuivõrd parteil on tihedad suhted Venemaaga.
  Sedapuhku näivad asjad aga kulgevat Üksmeelele soodsas suunas. Üksmeele esimees esimees Nils Ušakovs ütles, et ükski valitsuse koosseis ei ole seekord võimalik ilma Üksmeeleta. “Teistlaadi koalitsioon koosneks võõravihkajatest ja homoõiguste toetajatest. Selline saaks püsida vaid kaks või kolm nädalat," kommenteeris ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Euroopa ja Baltikumi turud täna langevad
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, ühelt poolt pakkusid kaevandusaktsiate tõus ja head kvartalitulemused turgudele tuge, teisalt muretsevad investorid jätkuvalt inflatsiooni ja intressimäärade tõusu pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna langemas, ühelt poolt pakkusid kaevandusaktsiate tõus ja head kvartalitulemused turgudele tuge, teisalt muretsevad investorid jätkuvalt inflatsiooni ja intressimäärade tõusu pärast, vahendab Reuters.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Üksteist aastat menetlemist: ministeerium niitis Eesti ühe vanima meretuulepargi projekti lõplikult maha
Pärast 11 aastat kirjavahetusi, koosolekuid, ümarlaudu ja menetlemist jõudsid riigiametid otsusele, et Osmussaare lähedale Neugrundi madalikule meretuuleparki rajada ei saa, ning saatsid keelava eelnõu valitsusele otsustamiseks. Arendaja sõnul on tegemist Eesti haldussuutmatuse tippnäitega.
Pärast 11 aastat kirjavahetusi, koosolekuid, ümarlaudu ja menetlemist jõudsid riigiametid otsusele, et Osmussaare lähedale Neugrundi madalikule meretuuleparki rajada ei saa, ning saatsid keelava eelnõu valitsusele otsustamiseks. Arendaja sõnul on tegemist Eesti haldussuutmatuse tippnäitega.