Äripäev • 26. august 2019 kell 14:35

Raadiohommikus: Jüri Ratase umbusaldamine ja maailm G7 järel

Reformierakonna juht Kaja Kallas ja peaminister Jüri Ratas talvel vahetult enne riigikogu valimisi.  Foto: Andras Kralla

Teisipäevases hommikuprogrammis tuleb stuudiosse Reformierakonna juht Kaja Kallas, et selgitada, mida taotleb Reformierakond peaminister Jüri Ratase umbusaldamisega. Riigikogu koguneb erakorraliselt sel reedel.

Kommenteerime ka muid viimase aja sündmusi sisepoliitikas ning küsime, miks liberaalne Reformierakond pole nõus teise pensionisamba reformiga praegusel kujul.

Mida näitas G7 tippkohtumine? Milline on neil päevil juhtivate tööstusriikide omavaheline läbisaamine ja kuidas see mõjutab lähiajal maailmamajanduse olukorda, küsime rahvusvaheliste suhete eksperdilt, politoloog Viljar Veebelilt.

Turgudel valitsevast olukorrast tuleb rääkima Äripäeva börsitoimetuse juht Juhan Lang.

Äripäeva Infopank on saanud valmis kaks uut aastaraportit – joogitootjate ja taristuehituse raporti, mis annavad põhjaliku ülevaate trendidest neis sektorites. Verivärskeid analüüse tutvustab hommikuprogrammis infopanga konkurentsiraportite projektijuht Sigrid Kõiv.

Hommikuprogrammi veavad Neeme Korv ja Tiiu Taal.

Päev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Kui Liisi Kirch minimalismiideeni jõudis, tabas teda äratundmine – „see oli nagu finantsvabadus!“. Jõukaks saamisel on üks pool sissetulekute suurendamine. Teine pool aga kulutuste vähendamine. Sellest, kuidas minimalistlik elustiil enda kasuks tööle panna, räägib investor Liisi Kirch investor Toomase tunnis. Saade on salvestatud suvisel Investeerimisfestivalil. Liisi Kirchiga vestleb Meelis Mandel.

12.00–13.00 "Kullafond". Meenutame läinud aasta lõpus eetrisse jõudnud saadet "Arvude taga", kus tuli juttu, millised muutused on toimunud aastaga leibkondade sissetulekus, mida kommenteeris statistikaameti juhtivanalüütik Anet Müürsoo.

Leibkondade suhtelise vaesuse ja materiaalse ilmajäetuse määrast ja põhjustest kõneles statistikaandmete põhjal analüütik Anu Õmblus. Saadet juhtis Liis Amor.

13.00–14.00 "Eetris on turundusuudised". Arutleme Eesti turundushariduse hetkeolukorra teemal, uurime, kas ettevõtjad ikka saavad piisavalt hea haridusega turundusinimesi ja kui populaarne on turundusharidus noorte seas.

Saatekülalisteks EBSi turunduse ja kommunikatsiooni õppetooli juhataja Katri Kerem ja Mainori turunduse erialajuht Aet Kull. Saatejuht on Uku Nurk.

15.00–16.00 "Lavajuttude kullafond". Saade on salvestatud toitumis- ja liikumisravi konverentsil. Uuringute põhjal on täiskasvanud elanikkonna hulgas pooltel inimestest üks või mitu kroonilist haigust, mille puhul peaks patsient lisaks raviplaani järgimisele korrigeerima ka oma toitumist ja elustiili.

Kust ja kuidas leida motivatsiooni muudatuste tegemiseks? Kuidas selleks süsteemset praktilist abi ja tuge pakkuda? Sõna saab Pipedrive'i personal coach, Ambromedi kliiniku psühholoog, spordiklubi Võimla peatreener Jorgen Matsi. Saade oli esmakordselt eetris selle aasta märtsis.

Kuulake Äripäeva Raadiot sagedusel 92,4Mhz või veebist striimina/järele siit.

Hetkel kuum