• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Soodsam pakkumine tuleb välja pressida"

  Annab pangast pressida küll soodsamat  kindlustuse pakkumist, märkis Tartumaal Kärknas tänava- ja äärekivide tootja ASi Ikodor juhataja Jüri Truus.

  „Ise hinnapakkumiste võrdlemine võtaks mul endal liiga palju aega,“ põhjendas Truus maaklerite kasutamist ettevõtte vara kindlustamisel. „Maaklerid otsivad või küsivad pakkumisi ja näitavad mulle ära, et näe, sellist rida me küsisime ja pakkumised on sellised.“
  Truusi sõnul kasutavad nad IIZI Kindlustusmaakler ASi teenust. „Millegipärast ei saa me neilt aga Ergo pakkumisi ja seega, kui ma tahan teada Ergo pakkumist, siis pean ma seda eraldi küsima,“ lisas Truus.
  Äripäeva päevaküsimuse ajendiks oli tänane kaanelugu kindlustusseltside liidu soovist muuta kindlustustegevuse seadust, et pankade kindlustusseltsidel ei oleks laenukliendi vara kindlustamisel eelist.
  Truus meenutas, et kui ta autot liisis, siis pank pakkus kõigepealt enda liisingufirmat. „Kuna pank pakkus kogu paketti, siis tundus see mulle mugavam variant ja ma valisin pakutu,“ rääkis ta.
  Samas rääkis Truus, kuidas nende firma müügimees käitus endale autot liisides. „Ta ei olnud panga pakutuga rahul, võttis mujalt pakkumisi ja ütles panga poolsele kindlustajale, et kuule, kas tahad kindlustada või ei taha – muidu ma lähen minema,“ rääkis Truus. „Selle peale tuli pank kohe vastu ja tegi uue pakkumise, mis oli ligi 20 protsenti odavam. Nii et annab pangast välja pressida küll soodsamat pakkumist. Paljud inimesed, eriti kui on firmaga tegu, ilmselt ei viitsi sellega tegeleda.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nasdaq sulgus uuel rekordil
Tehnoloogiafirmade edukad kolmanda kvartali tulemused tassisid Nasdaq Composite indeksi täna uuele rekordtasemele, vedades ka S&P500 ja Dow indeksi endaga kaasa, vahendab Yahoo Finance.
Tehnoloogiafirmade edukad kolmanda kvartali tulemused tassisid Nasdaq Composite indeksi täna uuele rekordtasemele, vedades ka S&P500 ja Dow indeksi endaga kaasa, vahendab Yahoo Finance.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.