"Soodsam pakkumine tuleb välja pressida"

Annab pangast pressida küll soodsamat  kindlustuse pakkumist, märkis Tartumaal Kärknas tänava- ja äärekivide tootja ASi Ikodor juhataja Jüri Truus.

„Ise hinnapakkumiste võrdlemine võtaks mul endal liiga palju aega,“ põhjendas Truus maaklerite kasutamist ettevõtte vara kindlustamisel. „Maaklerid otsivad või küsivad pakkumisi ja näitavad mulle ära, et näe, sellist rida me küsisime ja pakkumised on sellised.“

Truusi sõnul kasutavad nad IIZI Kindlustusmaakler ASi teenust. „Millegipärast ei saa me neilt aga Ergo pakkumisi ja seega, kui ma tahan teada Ergo pakkumist, siis pean ma seda eraldi küsima,“ lisas Truus.

Äripäeva päevaküsimuse ajendiks oli tänane kaanelugu kindlustusseltside liidu soovist muuta kindlustustegevuse seadust, et pankade kindlustusseltsidel ei oleks laenukliendi vara kindlustamisel eelist.

Truus meenutas, et kui ta autot liisis, siis pank pakkus kõigepealt enda liisingufirmat. „Kuna pank pakkus kogu paketti, siis tundus see mulle mugavam variant ja ma valisin pakutu,“ rääkis ta.

Samas rääkis Truus, kuidas nende firma müügimees käitus endale autot liisides. „Ta ei olnud panga pakutuga rahul, võttis mujalt pakkumisi ja ütles panga poolsele kindlustajale, et kuule, kas tahad kindlustada või ei taha – muidu ma lähen minema,“ rääkis Truus. „Selle peale tuli pank kohe vastu ja tegi uue pakkumise, mis oli ligi 20 protsenti odavam. Nii et annab pangast välja pressida küll soodsamat pakkumist. Paljud inimesed, eriti kui on firmaga tegu, ilmselt ei viitsi sellega tegeleda.“

Hetkel kuum