• Jaga lugu:

  Norra lõhetootjaid ootab uus maks

  Nõudlus lõhe järele hoiab hinda üleval ka sel aastal.Foto: Scanpix/Reuters

  Norras plaanitakse kalatööstusele uut maksu, mis on juba praegu tootjate seas tekitanud suurt protesti, kirjutab Kauppalehti.

  „Meie organisatsioon tahab näha, et valitsus võtab maksude pärast vastutuse. Kalatööstuses on kõikumised suured ning maksud ei saa põhineda sellel, et tootjatel on paar aastat hästi läinud ning valuutakursid on soodsad. Tahaksime asjad suuremas pildis üle vaadata,“ ütles Norra Meretoidu Liidu juht Jon Arne Grottum.
  Nädala alguses selgus, et Norra valitsus plaanib kehtestada loodusressurside kasutamisele täiendava maksu. Detailset plaani veel ei ole, aga turud rääkisid 2-5protsendilisest maksutõusust. See võib lõhetootjate oodatavaid kasumeid mõjutama hakata.
  Grottum tõi ka välja, et tegevuslubade hankimine pole varem nii kallis olnud. See tõstab kohalike omavalitsuste tulusid.
  Norra kalandusminister Per Sandberg aga väitis, et planeeritud ressursimaks ei tohiks kalatootjate üldist maksukoormust tõsta.
  Norra lõhetootja Leroy Seafood, mis moodustab suure osa ka investor Toomase portfellist, on täna langenud 0,03 protsenti, 61,50 Norra kroonini. Kõige suurem lõhetootja on Norras aga Marine Harvest, mille aktsia on tänavu kallinenud 29,5 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Spaade ja hotellide avanemine aitas Tallinna Veel rohkem müügitulu teenida Kasum kerkis kordades
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Idufirma lõi kaupluse, mida esmapilgul näha ei ole. Ka Cleveron valmistub tulevikutrendiks
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Vaktsineerimistõend tuleb üritustel kasutusele 9. augustil Kehtib ka toitlustusasutustes!
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt rääkis, et vaktsineerimistõend tuleb kasutusele 9. augustist üle 50 inimesetega üritustel sisetingimustes ja 100 inimesega välistingimustes. "Selle saab igaüks digiloost kätte," sõnas Sutt.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt rääkis, et vaktsineerimistõend tuleb kasutusele 9. augustist üle 50 inimesetega üritustel sisetingimustes ja 100 inimesega välistingimustes. "Selle saab igaüks digiloost kätte," sõnas Sutt.