• Jaga lugu:

  USA energeetikaamet: USA lõpetab 2018. aasta maailma suurima naftatootjana

  San Ardo naftaväli California osariigis Ameerika Ühendriikides.Foto: SIPA/Scanpix

  USA energeetikainfo amet (EIA) teatas et USA toornaftatoodang küll ei tule päris nii kõrge, nagu oli nende varasem prognoosi, siis ometi tõuseb toodang aasta lõpuks rekordilise 10,88 miljoni barrelini päevas, millega Ameerika Ühendriigid jõuavad naftatootmises maailma esimeseks, vahendab Reuters.

  EIA prognoosib, et USA käesoleva aasta naftatoodang tõuseb 1,53 miljoni barreli võrra päevas, mis on veidi madalam, kui varasemalt prognoositud kasv 1,55 milljonit barrelit päevas. Naftatootmise kogumaht jõuab Ameerika Ühendriikides 2018. aastal 10,88 miljoni barrelini päevas, mis ületab senist USA naftatootmise tippu, milleks oli 1970. aastal saavutatud 9,6 miljonit barrelit päevas.
  EIA prognoosib 2019. aasta USA naftatoodanguks keskmiselt 12,06 miljonit barrelit päevas.
  Ameerika Ühendriikide naftatoodangul on viimastel aastatel aidanud tõusta kildagaasi kaevandamise revolutsioon, mis on avanud uued maa-alused energiakandjate varud. Sellega läheb USA käesoleval aastal mööda senistest suurimatest tootjatest Venemaast ja Saudi Araabiast.
  „Ameerika Ühendriigid lõpetavad 2018. aasta maailma suurima naftatootjana,“ ütles EIA juht Dr Linda Capuano.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.