Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: mõtteviis, mis hävitab sinu tootluse

Graafik
Graafik  Foto: Shutterstock

Täna hommikul jäi mulle näppu Credit Suisse’i analüüs, mis pani mind taas mõtlema eetilisele investeerimisele ning sellega kaasnevatele tootlusekadudele.

Šveitsi panga analüütikud tõid koostöös Londoni teadlastega välja, et investorite seas muutub üha populaarsemaks nn sotsiaalne investeerimine ehk üha rohkem arvestatakse oma raha paigutamisel eetiliste aspektidega. Ühiskondliku surve tõttu on teatud segmendi jaoks muutunud investeerimiskõlbmatuks näiteks õlle- ja tubakatööstus ning ettevõtted, mille tegevus kahjustab keskkonda.

Lisaks leidub üha rohkem investoreid, kes on väärtustavad sotsiaalsest investeeringust saadavat mitterahalist tulu. Samuti neid, kes investeerivad patuettevõtetesse lootusega ise selle käekäiku „õigemas“ suunas mõjutada.

Vaatan tootlust

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt