Tiit Reinart • 12 september 2001

Terroriorganisatsioonid võivad ühineda

Politoloog Rein Toomla sõnul ei olegi enam niivõrd tähtis see, mis Ühendriikides juhtus, vaid see mis võib järgneda. Toomla pidas võimalikuks, et seni küllalt killustunult tegutsenud ja vastandlike huvidega terrorirühmitused võivad hakata tegema koostööd.

Üks ühinemist mõjutav tegur on innustumine küllalt lihtsalt õnnestunud rünnakust USAs, teine aga George W. Bushi lubadus rünnaku süüdlased leida ja karmilt karistada.

?USA ja terve maailma seisukohalt ei olegi võib-olla väga tähtis, et selle rünnaku tegi näiteks rühmitus nimega A. Tähtis on see, et tuleb kõik terroristlikud organisatsioonid kuidagi puruks lömastada. Terroriorganisatstsioonide seisukohast on see nüüd aga ühinemine enesekaitse eesmärgil,? ütles Toomla.

Hetkel kuum