Aasia aktsiad liiguvad ilma suunata

Romet Kreek 11. jaanuar 2011, 09:31

Ekstreemseid liikumisi täna Aasia aktsiaturgudel ette näidata ei olnud.

Vähemalt ühe protsendi kerkisid Hongkongi ning Taiwani aktsiaturud. Filipiinide turg langes pea kaks protsenti, Jaapan Nikkei 225 näol 0,3 protsenti. Hiina aktsiaturg tõusis 0,6 protsenti ja India oma 0,5 protsenti.

Alumina aktsia hind kukkus Sydneys 4,3 protsenti, kuna Alumina partner Alcoa raporteeris analüütikute prognoositust väiksemast käibest. Hongkongi rõivakompanii Esprit Hondingsi aktsia hind langes 0,1 protsenti. Aktsiat eelistati müüa, kuna 80 protsenti ettevõtte käibest tuleb Euroopast ja Euroopa olukorda loetakse nukraks. Eile kasvas Portugali ja Iirmaa maksujõuetuse vastu kindlustamise hind kõigi aegade kõrgeimale tasemele.

"Kuigi Euroopa võlaprobleemid on ilusasti kaardistatud, jääb see mureks, kuni valitsused võtavad lõpuks mindagi otsustavat ette," ütles Schroedersi Singapuris töötav fondijuht Lee King Fuei. "Tegelikult on ikka inflatsioon miski, mille pärast investorid peaksid muretsema, kuna keskpangad peavad tõstma intressimäärasid."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. January 2011, 09:31
Otsi:

Ava täpsem otsing