Eestlastel on rahvusvahelistest projektidest palju õppida

Maarit Eerme 02. mai 2014, 15:19

„Eesti ärikommunikatsioon kipub sageli familiaarsemaks ja informaalsemaks minema, kuid paljudes riikides oleks selline lähenemine projekti surm,“ ütles suure rahvusvahelise projektijuhtimiskogemusega Martin Napa.

Eesti Projektijuhtide Liidu liige Martin Napa, kes on ka Projektijuhtimise Aastakonverentsi 2014 üks esinejaid, ütles, et Eesti ja rahvusvaheliste projektide läbiviimisel on erinevused kohati väga suured ning eestlastel on veel palju õppida.

Täpsemalt, et mida on eestlastel õppida rahvusvahelistes projektidest räägib Napa Projektijuhtimise Aastakonverentsil 21. mail

Tema seni läbiviidud projektide kõige suurem õppetund oli see, et asjadest tuleb rääkida nii nagu see on. „Sel alusel jagunevad maailma äripõhimõtted kaheks: asjale keskendunud ärid ja aktsionäride rahale keskendunud ärid – ideaalis peaksid need kaks suunda kattuma,“ rääkis Napa.

Napa jutustas naljaka seiga, mis juhtus tal seoses ühe rahvusvahelise projektiga. „Kord päästsin taanlasest äripartneri piinlikust situatsioonist, kui istusime peale lepingu allkirjastamist Kasahstanis pidulauas ja meile valati välja korralikud toobid hapendatud kaamelipiima. Taanlane tunnistas mulle, et ta ei suuda seda juua. Jõin kiiruga oma toobi tühjaks ja tühjendasin temagi oma. Kohalikud võõrustajad olid sellest niivõrd liigutatud, et valasid selle peale mulle veel kolmandagi toobi täis.“ Ta lisab, et eestlasedki peaksid oma külaliste puhul mõtlema, kas iga kord sobib verivorsti või kama petiga pakkuda.

Napa on esindanud Suurbritannia naftaterminalide haldusfirmasid Hollandis ja Venemaal, lahendanud joogivee tootmisküsimusi Eestis ja Itaalias. Lisaks juhtis ta suurt Saksa energeetikatoodete projekti Baltikumis.

Lisaks räägitakse konverentsil projekti käekäigu jälgimisest, lean mõtlemisest, riigieelarve projekti kokkusaamisest ning ettevõtjad vahetavad kogemusi projektide juhtimisel. Päeva alguses jagab psühholoog Voldemar Kolga mõtteid, miks on efektiivsus oluline ja millised on selle mõõtmed ning päeva lõpetab ERRi juhatuse nõunik Heidy Purga oma mõtetega motivatsiooni üleval hoidmisest projekti vältel.

Lisaks esinevad veel Tiit Valm, Algis Perens, Kaarel Krinal, Peeter Tamm, Terje Alliksoo, Sigrid Saar, Aivo Pedak ja Marika Tuusis.

Projektijuhtimise Aastakonverents 2014: Maksimaalse kasumlikkuse saavutamine toimub 21. mail Original Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses. kuni 7. maini saab konverentsile registreeruda soodushinnaga 199 eurot (km-ga 238,90). Registreeru SIIN.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2014, 16:19
Otsi:

Ava täpsem otsing