Eesti võib minna Euroopa Komisjoni vastu kohtusse

09. juuli 2014, 11:16

Eesti plaanib vaidlustada Euroopa Kohtus Euroopa Komisjoni otsuse peatada Eestile Euroopa Kalandusfondist tehtud väljamaksed ligi 425 000 euro ulatuses.

Lõpliku otsuse, kas kohtusse minnakse või mitte, teeb valitsus neljapäevasel istungil, kuid välisminister Urmas Paeti sõnul on seda asjaosaliste vahel pikalt arutatud ja tõenäoliselt tuleb Eestil ikkagi kohtutee jalge alla võtta.

Vaidlus Eesti ja Euroopa Komisjoni vahel käib selle üle, kuidas tõlgendada Euroopa Kalandusfondi alusmäärusi. Fondi toel on alates 2007. aastast olemasolevaid kalalaevu oluliselt moderniseeritud ning seda ministeeriumi hinnangul määruse järgi.

2014. aasta mai lõpu seisuga on kalandusfondist määratud toetust 34 Eesti traallaeva moderniseerimiseks. Kokku oli eelmisel eelarveperioodil kalandusfondi toetustena ette nähtud ligi 112,8 miljonit eurot, millest ligi 30 miljonit tuli Eesti riigieelarvest.

Loe pikemalt Postimehest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2014, 15:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing