Lukoil pelgab terroriohtu

Harry Tuul 15. august 2014, 10:46

Venemaa energiafirma Lukoil võib lõpetada tegevuse Iraagis, Venezuelas, Ghanas, Egiptuses, Elevandiluurannikul ja Ukrainas, kus on kõrge poliitiline ja majanduslik risk. „Reas riikides ähvardab ettevõtte vara ja töötajaid terrorioht,“ põhjendas ettevõte.

Lisaks võib Venemaa maine langus enamikes välismaistes regioonides mõjuda halvasti Lukoili brändile, mis omakorda võib tuua kaasa jaemüügi languse lühiajalises perspektiivis, vahendas RIA Novosti ettevõtte 2014. aasta II kvartali aruannet.

Varem on naftagigandi juht Vagit Alekperov tunnistanud, et Venemaale kehtestatud sanktsioonid võivad kahjustada ka Lukoili. „Sanktsioonid mõjutavad kogu riiki. Me oleme Venemaa ettevõte. Sanktsioonid mõjuvad meile samamoodi nagu teistelegi,“ ütles ta. Lukoil ise ega selle juhtkond pole ei USA ega Euroopa Liidu sanktsioonide nimekirjas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2014, 15:31

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing