Swed: aktsiad võivad veelgi odavneda

Fredy-Edwin Esse, California 19. august 2011, 14:04

Praeguse languse taga on makromajanduslikud hirmud ja aktsiad võivad muutuda veelgi odavamaks, ütles Swedbanki Baltimaade aktsiate vahenduse üksuse juht Andres Suimets.

Mis on tinginud praeguse börsikrahhi pärast mõningaid stabiliseerumise märke sel nädalal?

Teise müügilaine taga on jätkuv ebakindlus maailmamajanduse suhtes, nädala alguses avaldatud Prantsusmaa, Saksamaa jpt riikide SKP näitajad jäid ootustele selgelt alla, Euroopa ja USA võlaprobleemid ning majanduse elavdamine ei ole saanud riikide poolt piisavalt otsustavat sekkumist, USA keskpank jäi oma tegutsemises ja kommentaarides liialt umbkaudseks, selle kõige tulemusena on uue majanduslanguse hirmud oluliselt kasvanud ning see väljendub aktsiaturgudel.

Kas aktsiaturgude põhi on varsti käega katsutav?

Odavad aktsiad võivad minna veel odavamaks. Praeguse müügi taga on selgelt globaalsed makromajanduslikud hirmud, Baltikumis on pigem näha müüjaid kes kardavad aktsiahindade jätkuvat langust või institutsionaalsed müüjad, kelle fondidest võetakse raha välja. Seega positiivselt poolelt võib välja tuua, et investorid ei müü aktsiaid, sest need on kallid ja see on julgustav märk. Negatiivne on kindlasti see, et investoreid, kes julgevad praegu osta, on vähe ja see on ka arusaadav.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. August 2011, 08:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing