Koit Brinkmann • 15. detsember 2011 kell 7:19

Maksuamet puistas automüügiplatse

Maksu- ja tolliameti töötajad käisid Tartus mitmes kasutatud autode müügiga tegelevas firmas.

Äripäeva andmetel on maksuameti teravik suunatud isikutele, kes toovad välismaalt hulgi kasutatud autosid ja müüvad neid Tartu firmadele edasi. Kriminaaluurimise raames toimunud läbiotsimistel võeti automüüjatelt ka arvuteid kaasa.

Maksu- ja tolliamet kinnitas kriminaalmenetluse algatamist ja toimunud läbiotsimisi, kuid eeluurimise huvides täpsemaid kommentaare ei andnud.

Tartu ühe tuntuma kasutatud autode müüja, Tauf-Auto ASi omaniku Tarmo Ufferti sõnul käisid maksuametnikud üleeile ka nende firmas ja uuriti andmeid teatud isikute kohta. Tauf-Autost arvuteid kaasa ei võetud.Uffert ütles, et nende firma on ligi 16 aastat turul olnud ning maksupettusega tegelenud pole. "Me ei oleks nii kaua saanud tegutsedagi, kui teadlikult petaks maksudega. See on lühiajaline äri," lisas ta.Ufferti sõnul võib aga iga aus firmagi sattuda ostuahelas auto otsa, millelt arvestatud maksudega riiki petetakse. "Ostad auto, aga ei tea, kust eelmine ostja selle ostis. Alati ei ole võimalik kogu tausta uurida," selgitas ta.

Hetkel kuum