Äripäev • 19. november 2018 kell 15:13
Eesti valitsus tahab laevafirmadele luua maksusoodustust.  Foto: Raul Mee

Eesti tahab Euroopa Komisjonilt riigiabi luba

Eesti valitsus on kasvõi mõne laeva oma lipu alla saamise nimel loomas kodu- ja välismaistele laevafirmadele erakordseid maksusoodustusi ja küsib selleks ka Euroopa Komisjonilt riigiabi erandi luba, kirjutab Postimees.

Reisijaid ja kaupu transportivaid laevu (mitte kalalaevu) puudutav suurim muudatus peitub sotsiaalmaksus. Erand peitub sotsiaalmaksus, mis on Eesti lipu all sõitvate laevade töötajate puhul 20 protsenti ja 750euroselt maksubaasilt.

Täpsemalt on sotsiaalmaksu vähendatud sundravikindlustuse ja seda puudutava sotsiaalmaksu osa võrra.

Lisaks sotsiaalmaksule ei pea riik praegu riigikogu menetluses oleva seadusemuudatusega eelnõu kohaselt fikseeritud maksubaasi ületavat 750 eurot kinni ka tulumaksu.

Pikemalt saab lugeda Postimehest.

Äripäev kirjutas hiljuti, et meremeeste maksuerisus ootab veel kompromissi. Kui meremeeste ametiühingud ja laevaomanike liit ei leia laevade maksustamises kompromissi, siis jääb valitsuse plaan suuri kaubalaevu Eesti lipu alla meelitada seisma, sõnas siis majandusminister Kadri Simson.

Intervjuud Kadri Simsoniga saab kuulata alates 32:38.

Hetkel kuum