Mait Kraun • 6. juuni 2018 kell 20:45

Börs: Dow Jonesil kahe kuu suurim tõus

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud tõusid täna neljandat päeva järjest ning võlakirjad odavnesid, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 hakkas päeva alguses langema, aga õhtuks oli indeks plussis. Kõige paremini läks finants- ja tervishoiusektori aktsiatel. Dow Jones indeks tõusis viimase kahe kuu kiireimas tempos. Nasdaq Composite jõudis aga uue rekordini, tänavu on indeks tõusnud juba 11 protsenti.

Euroopas kauples Stoxx Europe 600 indeks sisuliselt samal tasemel, sest tugevnev euro oli aktsiatele vastutuuleks. Kehvemini läks Itaalia aktsiatel, kus valitsus plaanib suuri maksukärpeid ning kulutuste kasvu. Lisaks sellele kaalub Euroopa Keskpank varaostu programmi lõpetamist, mis mõjutaks suuresti ka Itaalia majandust ja turge.

USA kaubandusdefitsiit kahanes viimase 7 kuu madalaima tasemeni. Suurem osa metallidest kallines ning USA 10-aastaste võlakirjade tootlus tõusis 2,95 protsendi tasemest uuesti kõrgemale.

S&P 500 indeks kallines kokku 0,9 protsenti, 2772 punktini. Dow Jones lisas 1,4 protsenti ja lõpetas päeva 25 146 punktil. Nasdaq Composite tõusis 0,7 protsenti, 7689 punktini, mis on kõigi aegade rekord.

WTI toornafta odavnes täna 0,7 protsenti, 65,05 dollarini. Nafta jõudis täna ka kahe kuu madalaima tasemeni. Kulla hind langes 0,1 protsenti, 1297 dollarini untsist.

Hetkel kuum