Sampo Pank: meie hoiustega teeniti 3,7%

Romet Kreek 21. september 2011, 08:14

Sampo Panga säästmis- ja investeerimisvaldkonna juht Vitali Antipov kommenteeris finantsinspektsiooni poolset investeerimishoiuste analüüsi.

„Perioodil 01.01.2009-30.06.2011 lõppenud investeerimishoiuste statistika on Sampo Panga puhul 0-10% riskitasu juures investeerimishoiustel järgmine: keskmine reaaltootlus aastabaasil (arvestades makstud riskipreemiaid) on 3,7% ning 31-st erinevast tootest 15 puhul maksti intresse,“ ütles Antipov. „Mis tähendab, et poolte investeerimishoiuste puhul, kus sõlmiti hoiused ilma riskipreemiata, teeniti tulu ja teise poole investeerimishoiuste puhul saadi investeeritud vahendid 100% ulatuses tagasi.“

Klient võib nõustamisprotsessi käigus valida endale ka riskipreemia, jätkas ta. See on teadlik ja vabatahtlik valik, mis on tehtud eesmärgiga suurendada potentsiaalset tulu. See on eraldiseisev tehingutasu, mille puhul klient võtab endale riski. Kliendid maksavad ka teiste finantsinstrumentide puhul tehingutasusid. Näiteks aktsiate või investeerimisosakute ostu-/müügi- või märkimis-/lunastamistasud.

Teatud väärtpaberite puhul võivad tasud oluliselt mõjutada reaaltootlust (näiteks tehingu- ja haldustasud Venemaa börsidel kaubeldavate väärtpaberite puhul). Seega on riskipreemia investeerimishoiuste puhul oluliselt paindlikum tehingutasu võrreldes teiste finantsinstrumentide fikseeritud tasudega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. September 2011, 08:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing