Mait Kraun • 15. juuni 2017 kell 16:40

Tehnoloogiasektori kukkumine jätkub

Amazon oli täna suurimate kukkujate seas.  Foto: Scanpix/Reuters

USA tehnoloogiasektori müügilaine jätkus ka täna – Nasdaq on odavnenud juba 1protsendi võrra, vahendab Bloomberg.

Suurema turuväärtusega tehnoloogiafirmadest odavnes Facebooki aktsia 1,2 protsenti, Alphabet kukkus 1,8 protsenti ning Amazon langes 2 protsenti. Apple’i aktsia odavnes 1,2 protsenti.

„Nendesse aktsiatesse on investeerinud väga paljud inimesed ning nüüd lastakse õhku välja. Arvestades seda, kui kaua ja kui palju on need aktsiad tõusnud, siis on langusruumi küllaga,“ ütles investeerimisfirma GW&K Investment Managementi portfellihaldur Aaron Clark.

100 suurimat tehnoloogiasektori aktsiat koondav Nasdaq 100 indeks on täna odavnenud  veidi üle ühe protsendi, 5669 punktini. Vaid viie päeva jooksul on indeks kukkunud ligi 4 protsenti.

Ühtlasi on Nasdaq 100 lähenemas tehniliselt tähtsale toetuspunktile – 50 päeva libisevale keskmisele, mis on praegu 5630 punkti juures, selgub FactSeti andmetest. See tähendab, et indeksil on sellest tasemest puudu veidi üle poole protsendi.

Tehnilise analüüsi ekspertide jaoks on libisev keskmine niinimetatud eraldusjoon, mille analüüsimine annab märku, kas vara on tõusu- või langustrendis. 50 päeva libisevast allapoole jääv hind viitab langustrendile ja vastupidi. Tegemist on lühiajalise indikaatoriga, mida jälgivad peamiselt kauplejad.

Hetkel kuum